Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija dojenček

dojenček

Mene zanima, v kolilkem času se koža popravi, če paziš na hrano in če je dojenček alergičen na kravje mleko in jajca. Sicer alegija ni potrjena, ampak vseeno pazim na prehrano, ampak ima še vedno pikice in hrpavo kožo na predelu zalisc. Ali lahko mažem z bepantenom?
lp

Pri nas je trajalo skoraj 1 mesec, mazala pa sem s hladilnim mazilom.

Živjo

Pri nas je trajalo 6 tednov, pa sem bila jaz na stroogii dieti. Hrapava kožica se malce zmahča tudi če delaš oljne kopeli.

lp

bb

Ja, traja kar tri tedne ob strogi dieti (otrok in mati, če dojiš), pri nas je pomagalo umivanje s hrastovo skorjo (nobenih mil, kopeli…) in mazanje s posebno kremo z eucerinom in ureo, ki nam jo je predpisala pediatrinja. Ko je bilo pa zelo hudo, pa tudi mazilo z dodatkom Elocoma – kortikosteroid – samo za kratek čas.(dobili pri pediatru)
Res se zelo počasi izboljšuje, vendar ne obupaj. Opazila pa sem tudi, da je posebno trdovratno vse skupaj pozimi, ko so otroci na suhem notranjem zraku in imajo oblečena oblačila tesno ob vratu.

Maja

Pri nas pa 4 mesece, pa se še vedno pojavijo rdeči madeži po obrazu navkljub izredno strogi dieti. Tudi jaz sem jo kopala vsak večer v hrastovem lubju, mazala pa z Eucerinom in Advantanom (kortiko.).

Čas do izboljšanja je odvisen predvsem od stopnje obolevnosti oz. kako hudo je izražena alergija in po kolikem času je ugotovljena (pri nas šele po 3 mesecih njene starosti). lp

kožo lahko umivaš tudi z blagimi kamilicami ali pa vodi v kateri kopaš otroka dodaš kamilice. ne kopaj pa ga v penečih kopelih dokler je na koži izpuščaj, saj te kopeli dražijo. kamilice so znane da pomirjajo vnetja. po kopanju pa se namažita z olivnim ali mandljevim oljem.

Zt, meni so rekli, da kamilice kožo izsušijo, zato je hrastovo lubje najboljše. Vendar je treba drugače pripraviti vodo, kot piše na škatli, in sicer dve pesti namakaš 12 ur, verjetno ne škodi kaj več, nato 15 minut vre v 1,5 l vode. To zliješ v banico, v kateri dojenčka kopaš. to so navodila iz Pediatrične iz Lj.

New Report

Close