Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja dodatno zdravstveno zavarovanje

dodatno zdravstveno zavarovanje

Zanima me sledeče; prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, osnovno zdravstveno zavarovanje mi plačuje občina. Sama bi si naj uredila dodatno zdravstveno zavarovanje. Zanima me kaj so prednosti, če sem dodatno zdravstveno zavarovana in katere zdravstvene storitve spadajo pod osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje?

Hvala

Predvidevam, da vas zanimajo dopolnilna zdravstvena zavarovanja.
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije razliko med celotnimi stroški zdravstvenih storitev in stroški teh storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje po zakonu, ki ureja obvezna zdravstvena zavarovanja. Dopolnilno zavarovanje krije razliko za iste storitve in v istem časovnem obdobju, kot jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje.
Pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja so opredeljene v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja (več o vsebini pravic na http://www.zzzs.si).

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vas obvaruje pred doplačili stroškov zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. Tovrstna doplačila lahko znašajo od 5 do 75%.

Matjaž Novak
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

New Report

Close