Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Dodatno k redni terapiji

Dodatno k redni terapiji

Spoštovani!
Prosim za mnenje. K redni terapiji Prenewel 8/2,5 mg in Nebilet 5 mg zjutraj in Lacipil 6mg sem dodatno jemal tudi Kamiren 1mg zvečer. Pritisk je sicer bil OK (okrog 135/80), se je pa pojavilo veliko težav: razbijanje srca, zelo oteženo dihanje, hude bolečine v hrbtenici, posušen nos, oči grlo… tako, da sem s Kmirenom prenehal. Posledično je pa tlak zopet okrog 150-160.
Zanima me ali bi ob daljšem jemanju Kamirena ti negativni učinki postali manjši oz. bi mogoče izzveneli?
Pred časom sem jemal Ampril in Lercapres, kar so mi zamenjali s trenutno terapijo. Doma imam še vsakega zdravila po eno škatlico. Ali bi lahko katero od teh dveh zdravil vzel kot dodatno zdravilo namesto Kamirena? Omenjeni zdravili sem relativno dobro prenašal.

Vnaprej zahvaljeni za odgovore!

Spoštovani!

Omenjeni neželeni učinki, ki jih navajate zgoraj, so nedvomno lahko posledica jemanja zdravila Kamiren. Zaradi tega je prav, da ste zdravilo prenehali jemati, vendar bi morali o tem nujno obvestiti svojega zdravnika.

Svetujem vam, da sami, brez ustreznega zdravniškega nadzora, nikakor ne spreminjate oziroma ne posegate v terapijo.

Čimpreje obiščite svojega zdravnika, da bosta skupaj izbrala terapijo, ki vam bo ustrezala oziroma da vas bo zdravnik napotil k specialistu – kardiologu. Vsekakor imate sedaj previsok tlak, zato ga je potrebno ustrezno znižati.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close