Dodatna strokovna pomoč poleti
Otrok s pp v vrtcu dobi odločbo za dodatno strokovno pomoč v obsegu 3 ur tedensko, ki se sicer dosledno opravlja do konca (sredine)meseca junija, potem pa ne več do septembra. Torej je v juliju in avgustu prikrajšan za 24 ur, ki mu jih morajo zagotoviti iz izreka odločbe. Zanima me kako je to rešeno drugje, saj VIZ delo v vrtcih poteka tudi poleti, odsotnost otroka pa tako starši sporočamo vnaprej.
Hvala za odgovore
Nevedna,
zanimivo vprašanje. Običajno je tako, da je izvajanje IP nekako vezano na šolsko leto – najbrž pa so med vrtci razlike.
Vs eje odvisno, kdo izvaja IP, od kod prihaja … Veliko izvajalcev stokovne pomoči staršem da tudi “napotke” po počitnice.
Lep pozdrav in lep dan, Petra
Pozdravljena!
Odločba, ki jo otrok pridobi je vezana na koledarsko leto oz. za obdobje let za katera je izdana (ponavadi 1 do 3 leta) in od datuma, za katerega je izdana. Gre za (ne)realizacijo ur, ki so tudi finančno odobrene s strani občine (ministrstva). Izvajanje IP torej ne more biti vezano na šolsko leto, ki pa mimogrede traja do 31.08. Verjetno bi se morali na strokovni skupini dogovarjati kako do 100% realizacije ur, saj v našem končnem t.i. evalvacijskem poročilu sploh ni zavedeno, da se to poleti ne izvaja. Poročilo se odda pristojnim službam, ki sploh ne vedo, da se IP ne izvaja tako, kot bi se moral, kajne?
Tudi vam lep pozdrav!
Nevedna,
ne bo zagovarjala, kaj je prav in kaj ne. Že zato, ker nisem prerpičana, če ministrrstvo krije ure za ip me počitnicami (ker jih po moji logiki ne).
Prav tako mislim, da pristojne službe že vedo, kako se izvaja ip (saj so plačniki).
Prav tako je program julija in avgusta v vrtcih drugačen, tudi zaradi dopustov, manjšega števila otrok…
Nevedna, na vaše dileme in vprašanja bo znal bolje odgovoriti Zavod za šolstvo, ki vam je odločbo tudi izdal.
Lep pozdrav in lep dan, Petra
Pošlji oblikovano (04-09-06 07:31)