Najdi forum

dodatki k prehrani

Drage mamice,

Sem v petem mesecu nosečnosti in na srečo nimam nobenih problemov, razen napihovanja v trebuhu, ki pa je v veliki meri že minilo.
Zanima me ali je katera med nosečnostjo jemala dodatke k prehrani npr. Dilsana od Milupe. Jaz sem jo dobila v trgovini za reklamo. O jemanju izdelka sem zelo skeptična, ker je to vendarle umetni izdelek. Menim da se hranim normalno in dovolj raznoliko. Do zdaj sem se zredila za dobre 3 kg.
Prosim da mi posredujete vaše izkušnje.
Hvala.

jaz nisem jemala nobenega dodatka k svoji prehrani.Mislim,da to ni potrebno,seveda proizvajalci reklamirajo vse…to je odlocitev posameznika,vendar menim,da raznovrstna prehrana bogata z vsemi vitamini in minerali…je cisto zadostna.
Menim,da ti dodatki pridejo v postev pri tistih nosecnicah,ki padejo v rizicno skupino,pa se to je odvisno od cesa so” rizicne”.Recimo,tiste,ki veliko bruhajo..in s tem zacnejo hujsati…nevem no,mogoce se motim samo realno razmisljam.

Enkrat sem kupila pločevinko Dilsane – ko sem že nekaj mesecev uspešno dojila – predvsem iz firbca. Nekako sem jo porabila, čeprav se mi je zdela precej zanič. Sploh če jo primerjaš s solato iz sveže zelenjave ali skledo narezanega sadja. Če bi jo uporabljala po navodilih, bi te to na mesec stalo kakih 30 do 40.000 SIT. Pa primerjaj z vsoto, ki jo porabiš za sadje in zelenjavo. Mislim, da gre tu predvsem za trgovsko potezo in agresivno oglaševanje. Uravnotežene in zdrave prehrane ne more nadomestiti še tako izpopolnjen umeten izdelek.

Mirno in veselo nosečnost,

Tinka

New Report

Close