Dodatek za nego otroka
Zanima me če je kdo od vas dobil dodatek na otroka ki ima alergijo na jajca in mleko. Meni so namreč odbili s pojasnilom da otrok ni alergičen na večje število osnovnih hranil. Ja najbolje da je alergičen na vse pa da sploh ne more nič jesti. Pritožbo bom napisala ampak verjetno od tega ne bo nič. V Žurnalu sem brala da otroku pripada dodatek če je alergik a vi kaj veste o tem. Hvala lepa za vse odgovore.
Mi imamo potrjeno alergijo na kravje mleko, jajca in pšenico (manjša intenziteta), poleg tega še na kakav, psa… To za komisijo ni bilo dovolj, saj je alergologinja na vrh izvida napisala ALERGIJA NA JAJCA IN MLEKO.
In so napisali, da otrok ni alergičen na večje število osnovnih živil, zato mu dodatek ne pripada.
Pri tem očitno sploh ni pomembno, da sem čakala na testiranje skoraj pol leta, potem pa še na izvide skoraj dva meseca in ves čas kupovala Pregomin. Da ne govorim o stroških s hrano, saj smo uvedli strogo dieto (tudi zame zaradi dojenja), kupovali izključno zdravo (drago) hrano, hodili na BICOM in plačevali terapije…
Otroku je zdaj bolje, vseeno me pa jezi, ko berem, kako nekateri enostavno pridejo do dodatka.
Skratka hvala dr. Obermajerjevi za tako priporočilo!
mi smo tudi dolgo bili brez dodatka, saj smo prvo leto dobivali pregomin. na vrhu izvida pa je vedno in še danes piše diagnoza:atopijski dermatitis. potem ko sem pa povedala da otrok noče pregomin in da kupujemo riževo/sojino mleko, je pa dr. napisala na izvid, da je otrok upravičen do dodatka in so ga tudi odobrili. je pa tudi res da je na izvidu bila potrjena alergija na pšenico, jajca, mleko in da se je potrebno izogibat barvil, konzervansov. po mojem bi bilo dobro, da se okoli tega posvetujete z alergologinjo. mi smo bili v ljubljani