Najdi forum

dodatek za nego in cestnine

Mi lahko kdo pomaga: namreč dobili smo odločbo,da smo upravičeni do dodatka za nego.Zdaj me pa zanima kako je z cestnino oz. z vinjetami?
vem,da takrat ko je bila cestnine,nisi rabil plačati,kako je pa zdaj ko so vinjete??
Upam,da kdo ve kaj mislim :

Ne razumem. A torej na avtocesti ni bilo treba plačati cestnine, če si imel odločbo za dodatek za nego in si ga pokazal na cestninski postaji??? Škoda, da tega nismo vedeli… Velika škoda…

Tako enostavno pa spet ni.
Oprostitve plačila cestnine je Vlada Republike Slovenije določila z Uredbo o cestninskih cestah in cestnini za uporabo določenih cest (Ur.l. RS št. 110/2005). V uredbi je določeno, da se cestnina ne plačuje za:
• prevoze z vozili s prednostjo ter za vozila za spremstvo, vključno z vozili v
spremstvu;
• prevoze z vojaškimi vozili Slovenske vojske;
• prevoze s tujimi vojaškimi vozili, ki se opravljajo za potrebe izvajanja nalog
obrambe države, mednarodnih mirovnih sil in drugih obrambnih in varnostnih
nalog, če je tako določeno z mednarodnimi pogodbami;
• prevoze z vozili, ki se opravljajo za potrebe izvajanja nalog humanitarne
pomoči prizadetim v miru ali vojni zaradi naravnih in drugih nesreč ali
oboroženih spopadov;
• prevoze z vozili, ki se opravljajo za potrebe dejavnosti vzdrževanja cestninskih
cest in za opravljanje dejavnosti pobiranja cestnine.

Enako velja za vinjete. »olajšave« so pri registraciji – več na: http://med.over.net/forum5/list.php?126

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

petricasaaa,

ti si verjetno mislila na oprostitev plačila cestne takse. Cestnina in cestna taksa sta dve popolnoma različni stvari.

Obrazec za oprostitev plačila cestne take lahko dobiš pri meni!

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Se mi zdi da je to to ,kot praviš Mateja.
Kako te “dobim”?

Na ZS mi pošlji tvoj mail.

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

New Report

Close