dodatek za nego
Pozdravljeni,
moj otrok ima 2,5 let in ima CP. Uradne diagnoze še nima, vendar ker vsi vemo, da poškodba možganov in njene posledice, so seveda CP. Posledice, ki jih ima moj otrok so desnostranska hemipareza, s težavo uporablja desno roko, kar seveda vpliva tudi na hojo, držo, itd…
Razen motorike zaenkrat druge težave niso vidne.
No… zaradi tega dobivam že drugo leto dodatek za nego. Do sedaj sem vedno priložila zdr. izvide.
Zanima me, če sem upravičena do dodatka za nego, ker ima moj otrok CP do 18. leta ali ne? A moram vsako leto to dokazovat? K nevrologu sedaj hodimo le enkrat letno, NFTH in delovna terapija pa seveda 2x tedensko, razvojna 2x letno. Torej sveže zdr. dokumentacije nimam, da priložim zraven.
Lani so mi prošnjo za dodatek najprej odklonili, nato sem se pritožila in dobila odobreno.
Mi lahko poveste kako je zdaj s tem dodatkom?? Ali moram vsako leto znova vlagat ali je kaka vloga, ki jo oddam enkrat in mi velja do otrokovega 18. leta?
hvala in lp
ne vem,
težko rečem, ker odgovora ne vem. Včasih zahetvajo letno podajanje vlog, včasih opredeljijo na nekaj let, včasih pa dodelijo dodatek do 18. leta. Pravzaprav je vse odvisno od otroka in njegovega stanja.