Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija dodatek za nego

dodatek za nego

V eni izmed prejšnjih tem sem zasledila da če ima otrok več alergij da ti pripada dodatek za nego.Naj bi bilo za pokrivanje stroškov dietne prehrane. Pa me zanima, če kdo izmed vas ta dodatek koristi. Do kdaj se to lahko koristi. Naš sine ima 4 leta in ima alergijo na jajce, arašide in pršico. Mislite, da to pri nas pride v poštev? In če kdo prejema ta dodatek koliko približno znaša?

Hvala vsem in lep dan!

Tukaj ti vse piše.

Tudi če ima otrok več alergij,še ne pomeni da ste upravičeni do dodatka

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2002105&stevilka=5222

na csd oddaš vlogo z kopijo vseh izvidov, zadnji ne sme bit starejši ob enega leta (če se ne motim). pol pa o tem presoja komisija. če ga dobiš. je odločba časovno omejena, pol je pa treba obnovit. ma ga ne dajo kar tako. ampak če ne poskusiš ne veš. obrazec dobiš na csd-ju ali pa si ga sprintaš iz spleta.

Hvala obema, vendar pri nas ne bo nič iz tega. Namreč nekje sem zasledila, da mora biti otrok alergičen na vsaj tri OSNOVNA ŽIVILA kot npr. moka, jajce, mleko ipd.. pri nas od tega šteje le jajce, ki srčno upam da jo bo tudi kmalu prerasel.

Lep dan!

lej nekaj let nazaj sem jaz za svojo dobila za obdobje 3 let, pri alegriji na jajca, oreške in mleko in je pila mleko na Rp. ko je bilo pred tremi leti treba podaljšat sem oddala enako dokumentacijo, z tem da je bilo razvido iz med.dokumentacije da mleka na Rp ne konzumiramo več, saj je po njem bruhala, zraven smo pa pridelali še nekaj inhalatornih alegriji, smo dobili zavrnjeno. obrazložitev: češ otrok lahko dobi mleko na Rp. in kljub pritožbi in ponovnemu kopiranju izvidov in signiranju izvida, kjer piše da mleka na Rp ne prenaša, smo dobili vnovič isti odgovor. ampak glede na to, da te sicer stane kopiranje izvidov, jaz pravim tako: če ne poskusiš ne moreš nič pričakovat.
zato se niti ne čudim, da nekateri mleko na Rp jemljejo pol pa ga pordajajo. sama sicer tega ne počnem, ker se mi ne zdi prav, ampak, druge pa po eni strani razumem.

New Report

Close