Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT dodatek k prejšnjemu vprašanju

dodatek k prejšnjemu vprašanju

Pozabila sem povedati, da sem enkrat že rodila in da ima hčerka RhD pozitiven faktor, zaradi česar sem tudi po porodu prejela ustrezno injekcijo.

Lp

Seveda, vsaki Rh negativni nosečnici je potrebno in obvezno aplicirati imunoglobulin ob takšnih posegih v nosečnosti.

LP

Spoštovani,

povprašala bi vas par vprašanj in sicer:
– sem Rh negativna. Imam dva otroka, katera sta oba Rh negativna. Po porodu nisem dobila nobene inekcije v ta namen. Moja ginekologinja pravi, da zato ker sta oba otroka negativna, mi inekcija ni potrebna. Ali je to res?
– letos bom dopolnila 39. let. Z možem si želiva še enega otroka. Imam pa pomisleke zaradi let. Ali se bo moj otrok rodil zdrav? Ali se s pregledom – amniocintezo resnično ugotovi nepravilnosti pri otroku?

Za odgovore se Vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovani,
-če sta oba otroka RhD neg, niste potrebovali imunoglobulina in ga zato niste dobili
-s starostjo se nekoliko poveča verjetnost rojstva otroka s kromosomsko napako, to pa lahko zanesljivo diagnosticiramo s prenatalno kromosomsko preiskavo (amniocentezo).Drugih nepravilnosti s to preiskavo ne moremo ugotoviti. Vsaka nosečnost je ne glede na to katere preiskave opravimo do neke mere uganka.
LP

New Report

Close