Dobroston
Pozdravljeni,
glede težav z zanositvijo mi je ginekolog predpisal Dobroston. Cikluse imam drugače dolge od 28 – 33 dni razen prejšni mesen je bil ciklus dolg 38 dni ker sem imela na 35 dan pozitiven test nosecnosti in potem na 38 dan dobila menstruacijo. Danes je po zadnji mensturaciji 14 dan cikla.Imela sem UZ na katerem se glede na dan 14 dan ciklusa folikel ni dovolj zrastel za ovulacijo nekaj takega nisem točno razumela. Tudi ovulacijski testi pokazejo še rahlo črtico. Ali je možno da bo ovulacija prišla kasneje ter kot sem brala prejšne objave lahko nepravilno jemanje Dobrostona zmoti ovulacijo naj bi pa jedla Dobroston 10 dni od 14 dne cikla naprej. Hvala za pomoč in odgovor. Lp.
Spoštovani,
progesteron ima smisla dodajati le v drugem delu ciklusa, torej po ovulaciji. Že to, da se preverja ovulacija po začetku dodajanja progesterona je nelogično. Če verjameš v karkoli ob takšni strategiji predpisovanja progesterona, po začetku uporabe progesterona z UZ ne iščeš več vodilnega folikla(pred ovulacjo), ampak kvečjemu rumeno telesce (corpus luteum), torej pojav po ovulaciji. Sicer pa je res. Prezgodnje odmerjanje progesterona lahko zmoti ovulacijo.