Dobro jutro, prijatelji
Pozdravček vsem
Tako lep dan danes, pa tako žalosten…Se spomnite mene, ki živim pri fantu in očetu..danes sem prišla do spoznanja, da s fantom nisva za skupaj. Saj sem globoko v sebi vedela, pa so me njegove modre oči vedno znova prepričale.
Hudo je..ko spoznas, človeka imaš rad, pa vendar..toliko nesporazumov..
Veliko sem tudi jaz kriva..saj sem tečna..tečna..in vse kar fant naredi mi gre na živce..boljši je do mene, bolj sem..nezadovoljna.Kje je vzrok? Fant je vsem okrog mene čudovit..kaj je z mano narobe..????? Ne želim si ga več…pa ga imam vseeno rada..Je res vzrok v razmerah doma..ali…pač preprosto res nisva za skupaj..Danes sem mu to tudi povedala..ko sva se spet skregala zaradi malenkosti..kot vedno..Ne morem..zadržati solz…kaj naj storim..?
Hvala..in seveda lep sončen dan…
Razočarna Ika
Ika
Mogoče ni vzrok v njem, ampak v tebi.
Praviš, da bolj je dober do tebe, bolj si nezadovoljna. Zakaj je tako? Si se kdaj vprašala, zakaj si tako nezadovoljna?
Kako pa on čuti do tebe?
Ika, vsaka stvar je za nekaj dobra, mogoče bo ta prepir še poglobil vajino zvezo in ti ne boš več tako malenkostna, predstavljaj si, da bi bi bil položaj obrnjen, da bi bila ti na njegovem mestu. Le kako bi ti bilo hudo..
LP
Ljuba Ika, dan se ti res ni prijetno začel, vendar imam občutek, da je takih dni v tvojem življenju vedno več in več. Praviš, da si fanta ne želiš več, da pa ga imaš vseeno rada! Težko razumeti, vendar povsem možno. Le da je treba najbrž, samo po mojem mnenju, ločiti med tisto ljubeznijo, ki naj bi vaju zbliževala duhovno in telesno in med tisto ljubeznijo,ki vaju združuje samo telesno. Saj prava ljubezen prinaša na vsak način tudi jutranje prepire, ker ni dvignil pokrova na školjki, ker je pustil zobno ščetko kar na lijaku …….. kaj bi o tem, vsem nam je poznano, kaj nas zjutraj lahko razjezi.
Bolj pa je vprašljiv tisti del, ko praviš, da si ga ne želiš več! Da si morda le ne domišljaš, da ga imaš rada? Da nisi “obveznost”, “usmiljenje” do partnerja, s katerim sta že nakaj časa skupaj zamenjala za “ljubezen”?
Draga Ika, nisem ti od posebne koristi pri reševanju tvojega problema, vendar mislim, da bi morala najprej razčistiti to vprašanje: je to ljubezen, ki prenese vse, tudi umazane nogavice, tudi jutranjo jezo, ali je to neke vrste obveznost, ker sta “že nekaj časa skupaj”? Lahko osrečiš fanta, če sama nisi srečna in zadovljna?
Veliko uspeha pri dokončni odločitvi
Marija
Dobro jutro Ika,
Dobila si krasne odgovore, zato nikaj pleteniciti, bi rekla nasa Kaja. Probaj odgovoriti na spodnja vprasanja…
Kako si mogel biti tako sebičen, da si izbral srečo namesto mene?
Kako si ti lahko tako sebičen, da zahtevaš, da izberem tebe namesto lastne sreče?
Če se dva ljubita za ceno lastne sreče, sta to dva nesrečna človeka.
Naj ti sonce srece posveti,
Pepi
Ma..moram nekaj dodat..mam en predlog…dejva midva najini ta drugi polovici skup zdruziti..,ker po opisu sodec..ravno paseta skupaj!Ce bi imela pri roki kamero..bi tudi jaz posnela namrgodeni obraz..ki me je pozdravil v dobro jutro!
Tako bo ton boljsi..pa se slika lepsa..hahahahah!
Pismo babe..inu deci..kaj je z vami..tecke jedne!A ste za en ornk po riti namahat!
P.S To velja za tecke..midva sva itaknaj naj..hihihihi ***
DRAGA IKA!
Tebi pa svetujem samo to!Poslusaj svoj notranji glas…
Zivlenje je drugace zelo lepo ,zivi se enkrat..zakaj bi trpeli..in jokali..Pogum draga moja..ljubezen te caka,mogoce se lepsa…
Srecno!
Draga Ika,
smo te pogrešala včeraj zvečer. Zdaj vidim, da si imela težave.
Kot so ti že drugi povedali – vzrok je v tebi, ne v fantu. Nisi zadovoljna sama s sabo, nimaš se rada, ne veš točno, kaj si želiš. Manjka ti samozavesti. Ika,
zazri se vase in poskušaj ugotoviti, kaj pričakuješ od zveze. Misli, da je Marija najbolj zadela bistvo. Ali je ljubezen ali neka obveza po toliko letih. Razmisli, pojdi v naravo in bodi sama s sabo nekaj ur. Kakorkoli se boš odločila, bo boljše kot sedaj, ko samo trpita oba.
Vso srečo, Kaja
Dobro jutro Ika !
Nimaš se rada – to je problem ! Si ljubosumna na fantovo dobro voljo, na to da ga imajo ljudje radi!
Če si venomer čemerna in kislega obraza ljudi kar podiš proč od sebe! In to je začaran krog!
Tudi jaz sem bila svoj čas nesrečna- ko pa sem si enkrat dopovedala da mi je vseeno če se še poročena ali ne , se nehala oklepati samo enega recepta za srečno življenje je šlo na bolje. Mož je videl da zdaj gre zares in se mu ne mislim več podrejati, prilagajati v stilu- najprej njegovi interesi, potem moji..je nehal ravnati kot otrok…
Povedala sem mu da mi je vseeno če se ločiva, saj takega moža ne potrebujem.. Videl je da mislim resno in prvič v življenju razmislil kako naprej.
Poglej – tvoj mož ima okrog sebe sorodnike in tebe. Ti pa samo njega. On je še kar zadovoljen – ti ne.
Jezna si nanj ker noče videti kako trpiš.
Imaš kaj svojih dohodkov? Na skrivaj najdi kakšno podnajemniško sobo- ta čas bodi doma ljubezniva in prijazna da bo fant spet videl tisto dekle v katero se je zaljubil. Sobico si poskusi urediti po svojih željah- okrepila si boš samozavest. Ko bo spet postalo nevzdržno pa pojdi.. Če boš to storila si boš prihranila veliko let gorja pri ljudeh, ki te nočejo.. fant pa bo verjetno prišel k tebi ( prej ali slej ). Če ne bo- je pač ljubezen po toliko preizkušnjah usahnila.. Boš našla novo.. samo ne trpinči se več- ker se tudi ti staraš- ne samo drugi..
Zdaj pa se jezno vprašaj – zakaj jaz pravzaprav vse to prenašam?
Držim pesti zate .. pa piši še kaj!
Lp, Beti
Draga Ika !
Fanta imas rada , to je v redu , mislim pa , da gre pri tebi za to , da ga NE LJUBIS.
To pa je razlika. Ko nekoga ne ljubis , z njim ne mores preziveti zivljenja , imeti otrok , se zbujati ob njem , ko smrci , ko je bolan , z radovednostjo pricakovati starosti , ga pocakati budna zvecer , ceprav je sel na zur s prijatelji , vse to in se veliko , veliko vec.
Pocakaj , tudi prava ljubezen se pride , prav pa je , da si ze zdaj spoznala , da to kar cutis do tega fanta , ni tisto pravo – za vecno , v bolezni in zdravju , v revscini in bogastvu , v veselju in zalosti . Te besede izgovarjas kot porocno zaobljubo in ce jih natancno premislis , so zelo zavezujoce !
Pocakaj in bodi srecna !
Lp A.
Prijatelji!
Joj koliko odgovorov..Dober občutek,ko vidiš da končno le nisi sam..na svetu.
Prav to ljudje potrebujemo..prijatelje. Pa se preveč zapiramo v lupine lastnih zmot.
Vesela sem odziva..nasvetov..v vsakemu je kanček resnice..tudi tam kjer pišete, da je problem v meni..bo kar držalo…saj se nobena veza ni obnesla do sedaj…
imela sem kar nekaj resnih zvez..pa nobena ni ..trajala..vse sem prekinila jaz..
Upam da se bom našla..čas bi že bil…mar ne??
Hvala še enkrat vsem…
Poljubčka
ika