dobra prijateljica od partnerja
Pozdrav vsem. Zanima me vaše mnenje v mojem primeru. S partnerjem sva skupaj ze 6 let in ne živiva skupaj, ker na žalost daje prednost svojima staršema. Imajo pa še kmetijo. Partner ima že dolgoletno prijateljico za katero trdi da ni imel nič z njo. Pravi da je ona tista ki teka za njim. To sem mu ze na začetku rekla da naj gre kar z njo pa pravi da mu ni všeč(ne vem po čem jo sodi) . Sedaj ima ona tudi partnerja in otroka, kar mi je moj partner tudi povedal,čeprav me niti ne zanima. Tudi sedaj ko je ona mamica mu piše kartice za roj.dan-(da ga pogreša) ali novo leto pa tudi po smsih sta na vezi. Vem tudi to da ji on razlaga o nama. Zakaj preprosto mene ne skensla in gre z njo ali pa ona z njim. Ali me hoče partner narediti ljubosumo ker ne skrije kartice oz.ima kdo kakšno mnenje. hvala
ob vsem se mi postavlja samo eno vprašanje: zakaj si ti z njim 6 let? On bo očitno ostal na kmetiji, mama je njegova čustvena partnerka, ta ženska njegova prijateljica, ti si pa kaj? seks frendica? če ti je redni servis dovolj, ne vem zakaj potem kompliciraš okoli ostalih stvari. predlagaj mu raje, da se poroči z eno, ki mu bo doma gospodinjila, da še s tem ne boš kdaj obremenjena l
Bi bilo bolje, če bi stvari, ki se dogajajo okrog prijateljice, skrival pred tabo in bi jih po možnosti zvedela kako drugače? In tudi, če zanje ne bi nikoli zvedela, bi bila z odnosom, ki ga imata, zadovoljna?
Mislim, da je problem vajin odnos in ne to, kar se dogaja okrog njega.
To ni ravno neka dobra novica zate, ker to pomeni, da gre za konfliktne, preveč občutljive osebe, ki težko odpuščajo in hitro zamerijo.
to, da mu prijateljica piše za rojstni dan in novo leto, pa da sta na vezi preko sms, se ti zdi zelo problematično, to, da vidva po 6 letih ne vesta definirat, ali ima prednost vajina zveza ali njegovi starši (z njegove strani, s tvoje pa, ali ti on toliko pomeni, da bi tudi ti živela tam), pa ne? meni osebno bi se zdelo to bolj pomembno. a zdaj pa ne sme imeti prijateljice, ki mu vošči vse najboljše, ali kako? če je ne bi imel, pa bi bila vajina zveza, ko se bosta čez 10 let še vedno dobivala samo na zmenkih, povsem ok? s prijateljico ti je rekel, da noče biti, kaj je torej v tem, da mu težiš, da naj gre z njo?
mita1980 pri vama ni problem njegova prijateljica, niti njegovi starši,čeprav imajo zasluge, da je on sploh s tabo, pri vama….pravzaprav pri tebi je težava to, da ga hočeš imeti v oblasti. In zato si mu ti bolj všeč kot njegova prijateljica 😉
Sta idealen par! On vzgojen od posesivne ženske – svoje mame, mora samo preklopit med njo in tabo in bosta lahko nadaljevala življenje kot so ga živeli vajini starši. Verjetno njega še bolj kot tebe plaši resnična čustvena bližina zato ima raje bolj plitke odnose, distanco zato tudi zlahka zmore daljše molčečnosti z ljudmi s katerimi si naj bi bil blizu. To je njihov način komunikacije, bolje rečeno izsiljevanje – prikrita agresija. V bistvu ustvarja pogoje kakršne je vajen in te nehote? dela posesivno in ljubosumno.
Če se želiš vsaj malo podučit s kom imaš opravka si preberi knjigo “Ne boj se ljubiti”, Marjan Košiček.
Razlaga ravno te stvari, ki jih ti pišeš/sprašuješ.
Ne bi bilo slabo, če bi jo skupaj prebrala 😉
Tvoje je ena tistih izjem, ki so se pametni rodili in že vse vedo. :)) Veliko sreče z njim.
Mislim kakšen tehten argument!….grrrrr….
Si moreš mislit… ti boš brala torej si potemtakem po njegovo nora in kot taka si si njega izbrala za partnerja…;)
Nič ne de….., tudi ne more škodit, če jo sama prebereš. 🙂
Pa ne odlašaj predolgo 😉 (z branjem). Ko boš skozi branje spoznala s kom imaš opravka bodo odločitve lažje, kakršnekoli že bodo.