Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dnevno in nočno spanje dojenčka

Dnevno in nočno spanje dojenčka

Pozdravljeni

Imam 3 mesece starega sinka in bi rada preverila kaj lahko naredim za njegovo dobro spanje.

Čez dan vidim, da potrebuje počitek cca 1 uro po tem, ko se prebudi. Ima tak ritem, ko postane utrujen ga vzamem k sebi, dam dudo, vklopim baceka s šumi in ga božam po obrazu. Zaspi kar hitro, za cca 40min. Spi na meni oz.blazini okrog mene. Ga ne odlagam. Spi tudi v vozicku, na sprehodu, takrat tudi uro in pol.
Zvečer imamo rutino umirjanje, kopanje, uspavanka, bacek, flaška (AM), duda in ga spet uspavam z bozanjem po ličkih, v narocju. V temni dnevni sobi. Ko spi urco ali dve ga šele odložim v posteljo. Nosimo in zibamo ga ne, ker imava oba s partnerjem tezave s hrbtenico. Spi poleg mene.

Sedaj, ko sem vse to opisala, pa k vprasanjem 🙂 Vsi namrec govorijo o spalni regresiji, ki nas čaka, o spalnih ciklih ..

Bi ga morala že čez dan odlagati, ko zaspi? Da bi ga tako navajala na samostojen počitek? Oz.kdaj naj to zacnem? Prav tako ne vem po koliko minutah, da se ne bi takoj zbudil.

Lahko že sedaj kaj naredim, da mu bo samopomiritev kasneje uspela?

Kaj bi svetovali za večerno spanje, kakk in kdaj bi ga naj zacela navajati, da zaspi sam.

Meni se sicer ne mudi, ne bi pa rada cesa zamudila in mu kasneje otezila spanja.

Hvala in vse dobro.

Dojenček zagotovo še nima pravega ritma spanja in budnosti, sedaj si ga še ustvarja in tudi še do drugega leta starosti ni povsem utrjen.
Načeloma velja, da je počitek boljši, če ortok spi v posteljici in ne v naročju. Vendar je pri negi dojenčka več dejavnikov, seveda tudi čustvenih in vezi, ki presegajo gole tehnične nasvete. Čeprav se kasneje, ko smo utrdili neko vedenje, kesamo, da smo delali tako ali drugače. Tisti hip ali tisto obdobje pa pač delamo tako, da je prav dojenčku in nam.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close