Pozdravljeni
Potrebujem informacijo.
Na zadnji spomladanski smuki sem si poškodovala koleno, pri svoji osebni zdravnici dobila potrdilo o staležu do 30 dni, naprej pa nič več, ker je komisija sklepala, da sem sposobna za delo. Glede na dejstvo, da bolniške nisem uveljavljala pri svojem delodajalcu, ker sem že takoj po poškodbi opravljala dela, ki sem jih takrat bila pač sposobna ( v sedečem položaju za računalniku in od doma) mi je delodajalec izplačal OD z vsemi dodatki( kot da bi bila na delovnem mestu). To je bila takrat najboljša varianta, saj bi bila v nasprotnem primeru prikrajšana kar za precej velik del dohodka.
Bi pa rada vedela, kaj naj zdaj naredim z zahtevkom za dnevno odškodnino pri moji izbrani zavarovalnici. Za delo 100% nisem bila sposobna (bergle, longeta, itd), eden izmed pogojev pri vlogi pa je, da delodajalec potrdi čas bolniške odsotnosti. Uradno bolniške nisem imela. Potrdila o bolniškem staležu pa imam.
Ali zavarovalnice kontrolirajo pri delodajalcih točne podatke o prisotnosti na delu ali ne? Ali sploh lahko zahtevajo vpogled v evidence prisotnosti?
Delodajalec mi je pripravljen izdati potrdilo o odsotnosti, želi pa se prej informirati, kakšni so postopki po oddani vlogi, oz. če se izvajajo
kakšne kontrole.
Ali na smučišču tudi lahko uveljavljam kakšno odškodnino, čeprav sem bila v glavnem sama kriva za svoj padec.
Hvala za odgovor.
Vložite odškodninski zahtevek na zavarovalnico,ter priložite kopirano dokumentacijo-obvestilo zdravnika,poškodbeni list,bolniške liste.
Če bi se ugotovila odgovornost upravljalca smučišča za vašo poškodbo,bi bila vloga za odškodnino iz naslova odgovornosti smiselna.
Lep pozdrav, Bruno
Kar vložite zahtevek in srečno!
Bruno