Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija disphonia

disphonia

zdravo, rad bi vas vprašal za nasvet. Od 6. leta starosti naprej sem hripav. V otroštvu sem bil nekajkrat na pregledih pri foniatru, ki je ugotovil, da imam na glasilkah vozliče. Svetoval mi je tiho govorjenje in nič šepetanja. Zdaj imam nekaj čez 30 let in stanje se mi ni ne poslabšalo ne izboljšalo. Naj povem, da pri govoru nimam težav, zdi se mi celo, da imam normalen glas – sam namreč ne slišim da bi bil hripav – vem pa da ni tako. Rad bi že nekaj ukrenil glede tega, želim da bi lahko tudi jaz neobremenjeno pred drugimi kaj rekel, prebral ali celo zapel. Zelo rad imam glasbo. Ali se sploh da kaj storiti? V primeru, da bi se odločil za operacijo, mi lepo prosim povejte ali je kakšna možnost za trajno izgubo glasu, ker se tega najbolj bojim. Slišal sem, da obstajajo tudi tehnike za učenje pravilne izgovorjave glasov, vendar ne vem kje. Lepo prosim za vaš nasvet, da se bom lažje odločil kako naprej. Hvala.

Spoštovani!

za vse te težave in ev. operacijo se morate naročiti pri foniatru, kjer dobite natančna navodila. Če vi nimate občutka, da ste hripavi, potem ne vem zakaj se obremenjujete. Vsa navodila, kar ste dobili, še vedno velja. Ob operaciji ni nevarnosti za trajno izgubo glasu.

LP. drIB.

New Report

Close