Najdi forum

Ne vem če je to pravi forum za mojo težavo Imam 10 letno hči ki ima težave z branjem (počasi bere ali napačno prebere se ji zatika ) slab spomin ( učno snov si zapomni s težavo ) zamenjuje številke ( več mestno številko po nareku ne more zapisati, ima slabo predstavo ) V šoli so ji dodelili dodatno pomoč 3 ure na teden v4. in sedaj v 5razredu ( mat., slj.,anj. )podaljšan čas pisanja testov.Moti me da do preteklega leta šolska psihologinja in učiteljice niso prepoznale teh znakov, ampak vsako leto so samo govorile da naj več vadi branje , bolj se naj trudi . (doma smo pritiskali nanjo z učenjem in delanjem nalog celo popoldne ) Sama sem prišla do spoznanja ob gledanju neke oddaje na TV da je mogoče hči dislektik , ko sem to omenila psihologinji v šoli je bil odgovor da ima res znake .ŠE vedno mi ni jasno zakaj če so vedeli ni nihče ukrepal, ker je imela težave od 1. razreda (ali pa so se samo pretvarjali da vedo ).
Pred vstopom v šolo je bila testirana ( kot ostali otroci ) zdravnica nam tudi ni nič namignila.

Zanima me na koga -kam naj se obrnem da bi jo ponovno testirali in potrdili mnenje da je dislektik da bi izvedeli kaj več. Letos ( 6.r. )ima tudi nacionalno preverjanje znanja in me zelo skrbi.

Boš mogla kar sama kontaktirat-predvsem pa šolska pedagoginja naj te usmeri.Se pa pripravi da bo kar trajalo,zato pravočasno začnite.Čudim se ,da si sama čakala tako dolgo.če veš da ima probleme.Zdravnik gleda fizično plat ne pa psihološke-kaj pa on ve kako vaša bere.
Sama sem za našega že v 1r opozarjala,pa so šele v 2r začeli postopek za odločbo.Pa sva že pred šolo hodila k psihologinji.Tako da sama pritiska,če ne ne bo nič.

Kava,
kljub splošnemu prepričanju različnih strokovnjaki, ki se srečujejo z otroci, o disleksiji zelo malo vedo.

Če vas prav razumem, deklica že ima dodatno pomoč: Bolj kot to, da se potrdi ali uvrže diklesija, je pomembno, da deklica dobi ustrezno pomoč.
Imam občutek, da bi si tudi vi želeli več napotokov za delo doma – zakaj se ne obente na svetovalno službo v šoli oziroma na osebo, ki izvaja dodatno pomoč ?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close