DIPLOMA-pomoč
Pišem diplomo o družbenih vidikih nosečnosti. Zaradi težko dostopnih podatkov, vas lepo prosim, če mi lahko odgovorite na dve vprašanji:
1)Ste obiskovale/li šolo za starše (je bila to šola vodena s strani porodnišnice ali kakšna alternativna možnost) ter ali ste bile zadovoljne z izbrano šolo za starše?
2)Kako bi se odločile, v primeru, da bi testi pokazali, da s plodom nekaj ni v redu (npr. Downov sindrom)? Bi naredile splav in zakaj?
Upam, na vaše odgovore, ker mi bodo res veliko pomagali!
lp, Saša
Saša,
malce več informacij: npr. Kdo ste, kam vam lahko pišejo starši, ki se ne želijo na vprašanja odgovoriti na forumu…
Lep pozdrav in lep dan, Petra
p.s.
ko pa bo diploma napisana, pa vsaj nekaj povratnih informacij.
Sem absolventka Fakultete za humanistične študije. Ker so vprašanja res precej osebna, mi lahko pišete na e-mail: [email protected]
v diplomi pišem predvsem o tem, kako današnja družba vidi nosečnost; o medikalizaciji nosečnosti (podrejenosti zdravst. sistemu), o poporodni depresiji,.. V glavnem kaj se danes dogaja na področju nosečnosti.
vesela bom vsakega odgovora
Za mano so tri nosečnosti in pri nobeni nisem obiskovala materinske šole,prebrala sem nekaj knjig in to mi je zadostovalo,drugi otrok je duševno prizadet in zato sem bila v tretji nosečnosti močno prestašena,ali bo vse v redu z otrokom,naredila sem nekaj osnovnih preiskav,kot so merjanje nuhalne svetline in dvojni hormonski test v 12 tednu, na amniocintezo pa nisem šla,ker me nihče ne bi pripravil do tega ,da grem v 20 tednu”rodit” pa če bi bilo ne vem kaj narobe z otrokom,tege ne bi mogla prenesti!