Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dioptrija pri otroku

dioptrija pri otroku

Hčerka, stara skoraj 7 let od prvega leta naprej nosi očala z dioptrijo -10.0 oz.
-13.0, cilindra 3.5 (dioptrija se je poslabšala). Oftalmologinja mi stalno govori o operciji, meni osebno pa se zdi otrok premlad za takšne posege, čeprav so baje zelo uspešne. Ne vem natančno za kakšno operacijo gre, menda se zamenja leča. Prav tako sem slišal, da takšne operacije izvaja tudi nekdo v Sloveniji (v Mariboru). Kam se lahko obrnem po dodatne informacije?

Spoštovani!

Na žalost vam na to vprašanje ne znam odgovoriti. Poizkusil bom pridobiti informacije, vam pa bodo to najlaže pojasnili na očesnem oddelku v Ljubljani, Mariboru ali Novem mestu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Preiskave krvi zaradi mojega nenavadno izredno slabega počutja in velike vrtoglavice so pokazale, da sem zbolela za boreliozo. Bolezen je že zastarana.

Osebni zdravnik mi je dejal, da pataloški test ni slab (2,8), kaj naj bi to pomenilo.
Dobila sem antibiotike.

Lepo prosim, če mi lahko kaj več napišete kako živeti s to boleznijo, je sploh možna ozdravitev in kako zdravljenje sploh poteka. Kakšne so najpogostejše
posledice take bolezni in kaj je v organizmu sploh prizadeto.

Stara sem 42 let in sem pripravljena za zdravje storiti veliko. Kako naj si pomagam – telovadba, gibanje….? Trenutno se počutim tako slabotno, da se
težko gibljem. Se bolezen morda spreminja enkrat bolj drugič manj.

Lepa hvala za odgovor!
Mateja

Spoštovani!

Vrednost samih testov ni tako pomembna, bolj pomembno je, da po zdravljenju ne kažejo aktivne infekcije. Bistveno pa je seveda izboljšanje vašega stanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close