DILSANA – za Aljono
Aljona živjo!
Prebrala sem tvoj post na temo Dojenje – nujno zvečer oz. nekaj podobnega.
Tudi meni se dogaja enako kot tebi…včasih ful mleka, včasih čist premal, skos neki niha kljub temu, da jem, pijem kot da sem cisterna…
Na netu sem poiskala proizvod, ki ga omenjaš Dilsana, sem ga tut najdla, čeprav …kwa pa vem, se mi zdi k naš Enemon :)))
V bistvu me zanima kater okus je najbolj normalen…upam samo, da ne boš rekla jagoda, ker ravno sadnih okusov ne maram 🙁
Hvala ti za odgovor in lepe vikend in jasno vse ostalo kar sledi.
Nives
Oprosti, nekaj dni nisem kukala na net…
Jaz pijem vanilijo, sploh pa je nekaj časa nikakor nisem mogla dobiti. Zdaj me je razveselel Dedek Mraz. Okus mi ni pomemben, važno je, da učinkuje. Jo pa poskušam piti čim manj, samo v skrajni sili, najbrž iz strahu, da nebi nehalo učinkovati. Zato, ker imaš pri enem dojenju manj mleka, ne delaj panike. Če pa se ti vleče dan ali več in z drugimi fintami (tudi večkratnim pristavljanjem ali pa da otroka pustiš, da dlje sesa) ne uspeš, jo pa pij.
Še za eno pomoč vem, ampak res v skrajni sili. To so tablete Tametil, namen je sicer proti slabosti, vendar so kot stranski učinek ugotovili povečano laktacijo. Sama jih nisem nikoli jemala, so pa jih jemale nekatere mamice, ki so imele tako kot jaz nedonošenčka na intenzivnem oddelku porodnišnice. Seveda so desetkrat vprašale neonataloge, če otroku ne škodujejo in so rekli, da naj jih kar brez skrbi jemljejo. Naj jih nebi jemale le, če jim povzroča glavobol. Moja splošna zdravnica je takoj vedela katere tablete imam v mislih, ko sem ji rekla, če mi lahko napiše recept za tablete, ki povečujejo laktacijo. Tablete me na srečo še zaprte čakajo v omarici z zdravili…
Aljona najlepša hvala. Vmes sem Dilsano že kupila v lekarni v Domžalah. Imajo pa jo tudi v Drogerie Marktih. Okus pa odličen :)) bi jo kar pila…
Sej ni da bi delala paniko, ampak to se mi dogaja že skoraj dva meseca. Res jem, pijem se ne nerviram (če se le da :), pa iztiskam preostanek mleka…Iztisnjeno mleko mu takoj potem dam piti kar iz skodelice in ga popije, čeprav pri prsih ni hotel več vleči. Mali je star 4 mesece in pol in za moje pojme dobro razvit (ima 8 kg).
…na trenutke se mi zdi vse eno samo matranje.Hvala bogu, da so ti trenutki redki, ker res uživam, ko se skupaj zvrneva na posteljo in se dojiva.
Zanimivo pa je, da meni Dilsana ne pomaga…sem jo prvi večer spila samo s petimi mericami (za probo, da vidim kako bo vplivalo na malega), drugi dan pa normalno dozo, pa naslednji dan spet eno … pa nič. Sem tudi jaz razmišljala o tabletah, samo ne vem zakaj mi ni pediatrinja sama nič omenila, ko sem ji omenila svoj problem? Jo bom kar poklicala, ob enih začne delat, pa da vidm…
Koliko pa je star/a tvoja sreča?
lp,
Nives
Jaz sem Dilsano kupila samo enkrat, ker mi je bil okus nagravžen. Vprašajta v industrijski trgovini v Kolinski, če jo še prodajajo – gotovo je precej cenejša kot v lekarni (jaz sem jo kupila pri njih). Kolikor sem spomnim, naj bi z njo mamica dobila dodatne vitamine, da bi pa pospeševala tvorbo mleka, pa nisem zasledila nikjer. Verjetno gre bolj za tekočino samo. Tudi jaz sem Tametil dobila v porodnišnici. Potem pa sem ga enkrat kupila v lekarni, ko je bil sin star kake štiri ali pet mesecev, ker mi je mleko kar usahnilo. Bila sem svinjsko prehlajena in sem jemala neki sirup proti kašlju, ki naj bi sicer bil tudi za doječe matere, niso mi pa povedali, da zavira tvorbo mleka. Tako sem vzela kakih šest tablet in dojila kot zmešana na eno uo ali še pogosteje. Ne vem, kaj je bolj pomagalo: Tametil ali dojenje. Mislim, da oboje. Od takrat mi ni bilo treba vzeti nobenega več, ampak škatlico imam pa še vedno – mogoče malce vraževernosti…
Tinka živjo!
Jaz sem v ponedeljek klicala pediatrinjo pa je ni bilo. Glede tablet sem povprašala potem kar njeno sestro, pa mi je dala vedeti, da to ni ravno v redu. Res pa je, da ji nisem povedala, da me zanima glede Tametila. Sedaj sem pa v dilemi; vidve z Aljono obe pravita, da jih dajo že v porodnišnici. Torej niso nevarne za dojenčka? In brez recepta si jih dobila? Hm, bom poklicala v lekarno. Me prav zanima, kaj bodo tam povedali :))
Lep sončen dan,
Nives
To je bilo skoraj dve leti nazaj in dobila sem jih na recept, ko sem zdravnici povedala, da sem jih dobila za “povečanje” mleka že v porodnišnici. Ampak vzela sem jih v skrajni skrajni sili, ker drugega izhoda takrat preprosto nisem poznala. Kaj pa vem… nobene tablete niso dbre ne za otroka ne za mamico, ampak če jih dajejo v porodnišnici, sem sklepala, da tako zelo škodljive najbrž niso. Kot sem že rekla, sem jih vzela samo šest (dva dni po tri na dan) ali pa mogoče še kakšno manj. Vseeno se raje pozanimaj.
Veliko lepih dni s tvojim sončkom,
Tinka
Oj!
Sem res poklicala v lekarno…pa jih ne dajejo brez recepta 🙁 Hm, ne vem kaj je bolje: vzeti tablete ali dodajati? Zaenkrat še ne dodajam. Do sedaj je v dveh mesecih dobil 4x flaško (ponavadi zvečer), ker se res v celem dnevu ni enkrat konkretno najedel….Nisem pametna..težit za tablete ali dodajat?
lp,
nives
Koliko je star tvoj dojenček? Moj sin je imel t.i. poskoke v rasti točno takrat, kot je pisalo v knjigi: pri treh tednih, pri šestih, devetih, dvanajstih tednih in pri štirih mesecih. Takrat se je dojil praktično kar naprej. Če ne bi vedela, za kaj gre, bi takoj pomislila, da imam premalo mleka, tako pa sem vedela, da bo čez par dni spet vse po starem. Še nekaj (oprosti, če ti solim pamet): količina mleka, ki ga iztisneš ročno ali s pumpico, ni kazalec, koliko mleka imaš dejansko, ker mleko nastaja ves čas, tudi med dojenjem samim, zato dojke niso nikoli prazne. Kaj pa pleničke? Ali jih kaj šteješ? So zelo mokre ali skoraj suhe? Verjetno ste se to že pogovarjale, pa te to sprašujem z zaostankom, ampak vseeno. Če te zelo skrbi, pa nesi otročka na tehtanje. Naš fant se je od 3 do 4,5 mesecev zredil za samo 200 gramov. Skoraj me je kap! Pa je pediatrinja rekla samo, naj malo več pijem in počivam. Potem je pa v naslednjih dveh mesecih pridobil celo kilo. Na naraščanje teže zelo vpliva tudi genetika. Ko sem zdravnici povedala, da sem sama kot dojenček zelo počasi pridobivala na teži, je rekla, da je Andrej verjetno podoben meni, kar se tega tiče. Upam, da nisem bila predolga. Oglasi se še kaj.
Aljažu manjka še teden dni do petih mesecev. Mene ne skrbi, da imam premalo mleka, ker ga ne morem dovolj iztisniti. Mene bolj skrbi oz. me nervira to nihanje; enkrat ga je ful, drugič premalo…na teži pridobiva čisto v redu, res pa je da sva bila nazadnje na pregledu 15.11. in takrat je imel 6800 g. Danes jih ima oblečen 8 kg in še kakšno malenkost. Vedno se je najedel pri eni dojki (še pred 2-3 tedni), sedaj se pa že nekaj časa dogaja, da izprazni obe, pa še vedno vleče. Jasno potem zaspi, ker ni nič več 🙂 Nisem obremenjena. Ne štejem polulanih pleničk. Skrbi me to, ker vidim, da mleko počasi usiha. Veš kaj pa je najbolj ironično? Ker sem še na začetku govorila, da bom dojila samo 3 mesece potem pa ne več…pa sta me mož in pediatrinja ful prepričevala oz. spraševala zakaj…no, prvi trije meseci so že mimo, še vedno dojim, še več…sedaj pa ne bi rada nehala….vsaj še mesec dni, si govorim…
Pa še problem je, ker je mali alergičen na kravje mleko…zanimivo, ne moti ga če jem sir, kuham s kislo in sladko smetano…takoj pa dobi izpuščaje, če pijem kravje mleko ali pa pojem jogurt. Zanimivo pa je, da po Aptamilu ni dobil izpuščajev.
Koliko pa je star tvoj lumpek? Iz kje sta?
Draga Nives, tvoja trditev, da ti mleko počasi usiha, je pa prav zabavna. Hkrati pa poveš, da ima Aljaž že skoraj 8 kg pri petih mesecih. Da prehraniš ( in težo tudi vzdrži) 8 kg težkega korenjaka, dnevno proizvedeš vsaj 1400 ml mleka dnevno. Seveda so po dojenju dojke prazne; a saj veš, ponudba sledi povpraševanju; vsak dan še kakšen ml mleka več. Matere pri polno razvitem dojenju nikoli ne moremo “do konca” iztisniti mleka iz dojk, saj mleko ves čas nastaja. Tudi nihanje zalog mleka je povsem običajen pojav, ki je pogojen z različno stopnjo otrokove lakote in stalnim naraščanjem otrokove teže.
Kar se tiče alergije na beljakovino kravjega mleka: verjetno gre za nekaj drugega. O tem se temeljito pogovori s pediatrom. Tudi Aptamil (čeprav je polno prilagojeno mleko) vsebuje beljakovine, kot so v kravjem mleku! Pri otrocihm ki so resnično alergični na kravje mleko, je potrebno hranjenje s pripravki soje npr; če pa so dojeni, pri materah popolnoma izključimo vse mleko in mlečne izdelke iz prehrane.
Dolgo in uspešno dojenje ti želim!
Nina
Draga NIna!
Me veseli, da se ti zdi moja trditev zabavna. Verjetno razumeš, da meni pač ni. Iz drugih postov vem, da si sama dolgo dojila, da torej imaš izkušnje, pa vendar… Poglej še do pred kratkim (mogoče 10 dni nazaj) je mali sesal samo pri eni dojki in pri tem globoko požiral 5 minut. Sedaj je tako samo 1-2 minuti, nato pa mora kar nekajkrat povleči, preden ponovno pogoltne – pa še to samo za nekajkrat. Enako se ponovi potem tudi pri drugi dojki. Ko ga želim odstaviti in dati na drugo dojko, jasno na ves glas protestira. Tudi ko izprazni še drugo ga odstavim lahko brez joka samo tako (če vmes ne zaspi), da mu dam dudo. Iz tega sklepam, da ne dobi dovolj. Ne vem. Mogoče pa se motim? Saj zato pa smo tukaj, da delimo izkušnje, kajne? Ravno včeraj sem mu namenoma po podoju ponudila še stekleničko in je spil še 60 ml. Prvič sem podvomila v količino mleka pri starosti treh mesecev. Tudi takrat sem mu ponudila stekleničko, ki pa jo je zavrnil. Tako sem se prepričala, da se je dovolj najedel.
Pa še nekaj me bega. Dojka se je vedno napolnila v 3-4 urah, sedaj pa se toliko napolni od 9 zvečer do 5-6 zjutraj, čez dan pa v 3-4 urah niti slučajno ne. Ne vem…kaj naj si mislim?
Kar pa se tiče alergije na kravje mleko. Pri starosti enega meseca je dobil po ličkih izpuščaje za katere je pediatrinja najprej rekla, da gre za čiščenje kožice. Ob kontrolnem tehtanju pri dveh mesecih je bilo stanje na lički se slabše, zato naju je s sumom na alergijo na kravje mleko in jajca poslala k dermatologu. Najprej sem bila na dieti brez mlečnih izdelkov. Stanje se je sicer popravilo, kljub temu, da sem po dveh tednih vsaj 3x na teden jedla sir. Potem so rekli, da gre za neko bolezen (?serb(v)oralni neki), za katero pa žal ne vem imena. Začne se pri 3 tednih, doseže vrh pri treh meseci in potem do šestega meseca počasi izgine. Ko se je koža na ličkih popravila, so se krastice preselile na lasišče. Tudi to sva odpravila. Tri tedne nazaj pa mi je zmanjkalo sojinega mleka in sem si pogrela eno skodelico kravjega mleka. In rezultat je bil naslednji dan jasen na ličkih. Vem, da so vsa adaptirana mleka tudi na osnovi kravjih beljakovin, ampak po Aptamilu nisem opazila nikakršnih izpuščajev. Res pa je, da ne vem kako bi se obneslo če bi dobil stekleničko večkrat zaporedoma.
Oprosti, ker sem bila tako dolga, ampak res me je zbodel tvoj prvi stavek, sploh če pomislim, da si verjetno hotela zapisati, da je “trditev smešna”, pa si bila bolj obzirna in si napisala zabavna, čeprav je pomen enak. Se pa drugače bere, kajne?
Hvala za želje, bom pa zelo vesela, če mi boš lahko kako svetovala.
Lep vikend,
Nives
Draga Nives!
Hotela sem ti pokazati, kako izjemno uspešno dojiš, zato sem ti hkrati tudi napisala, koliko mleka najverjetneje izdelaš na dan, da vzdržujejš in povečuješ telesno težo pri svojem korenjaku. Pri tolikšni količini (skoraj 1,5 litra) se mi je prispodoba o usihanju zazdela tako nekam surrealistična, “odštekana”, bi v pozitivnem smislu označila naša osemletnica. V enem izmed postov pa sem tudi napisala, da je ni matere, ki se ne bi vsake toliko časa spražševala, ali ji ne zmanjkuje mleka.
Je pa res, da je tvoj otročiček že zelo težak in je možno, da je kljub odlični proizvodnji mleka še vedno lačen. Poleg tega je v kratkem času sposoben spiti še bistveno več mleka kot prej. (Zamisli si preprosto situacijo: odrasel človek lahko spije 1 dcl tekočine v 2 požirkih). Povprečni otroci dosežejo 8 kg šele krepko po 6. mesecu, ko otroku že dodajamo druge vrste hrane. Podoben problem sem imela tudi sama pri drugorojenki (porodna teža 3180g), ki je že pri 3 mesecih tehtala 6800g, pri 4,5 mesecih pa 7900g. (Zala in Aljaž sta 8 kg dopolnila šele po 11 mesecu). Lahko si misliš, kaj sem počela od 4. do 4,5 meseca. Cel dan dojila, kaj pa drugega. Po posvetu s kolegi pediatri (eden je prav brez dlake na jeziku ugotovil, da gre za požrešnega otroka, ha,ha, si lahko misliš, kako sem bila huda), smo se odločili za zgodnejši poskus uvajanja goste hrane, torej pri 5 mesecih. Začela sem z bananami, jabolkom, ananasom, ipd. Hkrati pa sem v času dojenja na eni dojki, ročno izbrizgavala mleko na drugi strani; pridobila okoli 100 g mleka in iz njega pripravljala mlečne kašice. (Seveda po žličkah, ostanek mleka pa je prav tako pojedla po žlički). Je pa še nekaj, sedaj smo v fazi močnega ogrevanja stanovanj in je kljub temu, da materino mleko poteši tudi žejo, otrok lahko kdaj pa kdaj tudi žejen. Morda lahko otroku ponudiš tudi dodatno tekočino. Morda si v suhem zraku žejna tudi ti in če gre, spij kakšen kozarec tekočine več (to nabrž že tako in tako počneš).
Tista diagnoza pa je nabrž seboreični dermatitis ali pa disseboreični dermatitis, a ne? Gre za vnetje kože, ki se (poenostavljeno) pojavi zaradi še neusklajenega delovanja žlez lojnic. Najpogosteje je prizadeta koža na obrazu, nad prsnico in po lasišču (stratka tam, kjer je več žlez z zunanjim izločanjem).Včasih ga ne moremo ločiti od začetnega “čiščenja” kože pri majhnem dojenčku, ki se pojavlja zlasti v prvih mesecih in je v veliki meri odvisno od preostanka materinih hormonov v otrokovi krvi.
Pozdrav!
Nina
Nina, hvala za odgovor in za tvojo izkušnjo ob uvanju prve hrane. Sama sem že razmišljala o rižkotu, vendar ne vem kako naj začnem. Pri prvi hčerki sploh ni bilo dileme. Rižko sem ji zamešala v stekleničko z Aptamilom (dojena je bila samo en mesec) in stvar je bila opravljena. Ker pa je od takrat že 7 let, vmes pa so se stvari kot opažam močno spremenile, sedaj ne vem kako naj to izvedem. Dvomim, da bom lahko iztisnila toliko mleka, da bi potem lahko naredila recimo 150 ml mešanice :), razen če sem narobe zastavila.
Diagnoza pa je prava. Me pa zanima v čem je razlika med prvim in drugim nazivom?!
Nina, še enkrat hvala za odgovor in
lp,
NIves
Živio!
Tudi moja druga hčerka je pravkar dopolnila 7 let (tista ta lačna). Sedaj aktivno trenira alpsko smučanje in je še vedno tako lačna, hi,hi.
Prav imaš, stvari so se res nekoliko spremenile. Danes naši pediatri raje svetujejo, da otroka do 6. meseca dohranjujemo (po žlički) s popolnoma adaptiranim mlekom, če dojenje ne zadošča. V tvojem primeru bi zaradi nerazrešene situacije z alergijo bilo možno dohranjevati s Sojamilom.
Glede na velikost otroka bi se jaz kljub temu odločila za poskus uvajanja goste hrane. Rižko, denimo, lahko zmešaš tudi s Sojamilom. Če pa se boš odločila za izbrizgavanje; pa ti nikakor ni potrebno izbrizgati 150 ml. Za začetek uvajanja bo popolnoma zadoščalo 30-50 ml mleka, ki ga zmešaš z ustrezno količino rižka. (No ja, na malo svinjarije je treba računati, saj je hranjenje z mešanico po steklenički bistveno enostavnejše.) Pri nas smo to prakticirali približno takole: dojenje na obe strani, nato malo banane, rižka ali česa drugega, pa spet dojenje.
Začetni lakoti se da krasno izogniti, če dojenčku najprej ponudimo dojko.
O diagnozi:
Pravzaprav pomeni isto, je pa “disseboroični” še bolj natančen opis, saj dis—-funkcija pomeni neko motnjo, odklon, od običajnega delovanja; torej motnjo v delovanju žlez lojnic (seboroično pa se nanaša na žlele lojnice).
Pozdrav!
Nina
NIna živjo!
Ne morem opisati obojestranskega zadovoljstva in veselja, ki smo ga bili včeraj deležni, ko je Aljaž prvič jedel gosto hrano. V 60 ml mleka sem mu zamešala nekaj žličk Milupinega rižka in voila…mali je z obema rokicama grabil k sebi tako skodelico kot žličko! Med hranjenjem pa je VES ČAS veselo brcal z nogicami. Jasno mu je bila taka količina premalo, pa sva se potem še priklopila. Naj povem, da sem mu rižko ponudila eno uro pred rednim obrokom, obnašal pa se je, kot da je na smrt sestradan :))
Sojamil pa sem že opazila, nisem pa nanj resno pomislila. Zaenkrat imam doma Aptamil 1. Verjetno pa bi res lahko poizksusila s Sojamilom.
Pa še nekaj sem se spomnila v zvezi s tem. Tudi Patricia je imela skoraj do šestega meseca čisto rdeča lička. Takrat pa sploh ni bilo govora o kakšni alergiji (imata isto pediatrinjo). Tudi ona je bila hranjena z Aptamilom, vendar kasneje, ko smo začeli z kravjim mlekom, nikoli ni imela nobenih težav. Hm…
NIna, še enkrat hvala za nasvet(e).
Lep dan,
Nives
Super, da vama je tako uspelo.
Rdeča, suha, tanka koža po obrazu je pri dojenčkih zelo pogosta (zlasti v prvih 6 mesecih) in je pogosto povezana s še nezrelim delovanjem žlez lojnic, pa tudi znojnic na koži in slabšim delovanjem termoregulacijskega sistema. Z razvojem v 99% izzveni.
Včasih na koži opažamo tudi velika simetrična rdečkasta znamenja, ki prav tako izginejo. Če se nahajajo na vratu ali čelu, jih ljudje radi imenujejo “štorkljin ugriz”.
Lep dan še naprej.
Nina
Čez vikend nisem bila nič online, zato se ti oglašam šele zdaj. Sva iz Bežigrada (oči tudi), Andrej pa je star 26 mesecev in se še vedno doji ponoči in enkrat zjutraj. Kaj pa vidva? Od kod sta?
Veš, kaj se spomnim? Sama si nisem nikoli mogla iztisniti toliko mleka, da bi ga bilo dovolj za rižkota (pa tudi všeč mu ni bil), sem pa zato v Kolinski kupovala Milupine mlečne kašice, ki se mešajo z vodo. Bile so bolj izrazitega okusa kot rižko in sinko pobalinko jih je nekaj časa zelo rad jedel. Potem se jih je naveličal, ampak takrat je bil star več kot eno leto, zato smo mu dali kar čokolešnik, zmešan s kravjim mlekom (3,2 % maščobe). Nikoli ni bilo nobenih težav.
Verjetno sem že povedala, da sem ob istem času kot ti (malo pred petim mesecem) imela podobne težave in bojazni, da mi bo zmanjkalo mleka, ampak se je potem to uredilo predvsem s pogostim dojenjem. Res pa je, da je imel Andrej 8 kg šele pri devetih mesecih. Če te skrbi, pokliči katero izmed svetovalk za dojenje (poišči telefonske številke v starejših postih) in ti bodo gotovo dale kakšen uporaben nasvet.
Srečno!
Tinka
Živjo!
Midva oz. mi smo iz Vrhovc…ampak hodimo pa k pediatru za Bežigrad :))
Zanimalo me je zato, ker se mi zdi, da je večina na tem forumu iz Ljubljane oz. bližnje okolice.
Imaš prav, rižko je res brez okusa, ampak mali ga pa s takim veseljem pocmoka, da ne moreš verjet. Ne vem pa zakaj je dobil drisko…no, sej pokakan je samo enkrat na dan, ampak tako redko, da kar malo ven uide 🙂 Sem mu pa danes naredila rižkota s sojinim mlekom od Milupe. Me zanima kakšne bodo (če) posledice. Da bi si naenkrat iztisnila 50 ml mleka je pa res težka. V 24 urah mi ga uspe izstisniti skupno 90 ml, pa še to ga je polovica od prvega jutranjega obroka iz druge dojke, ker je izpraznil samo eno, saj se je danes čez noč toliko nabralo…po dolgem času, uf! Saj ga redno pristavljam na 4 ure. Sem poskusila tudi na tri, pa ni bilo skoraj nič noter, pa tudi mali ni bil nevem kako zainteresiran.
Milupine mlečne kašice pa verjetno ne bodo prišle v poštev, ker je v njih “mleko” predvidevam. Bova čez kakšen mesec raje poizkusila kakšen sadni frutek.
Lep večer želim oz. dobro jutro…ko boš ponovno on line.
lp,
n.
H kateremu padiatru pa hodite? Andrejeva zdravnica je dr. Gradiškova in smo zelo zadovoljni z njo. Je zelo prijazna, potrpežljiva in zna prisluhniti.
Ne vem sicer, kako vi spite ponoči, ampak dokler je Andrej spal po enajst ur skupaj (nekje do petega ali šestega meseca – zdaj nič več), sem zjutraj vstala pred njim in si iztisnila mleko, kolikor ga je pač bilo. Res da sem iztiskala ročno, vendar pumpice pač nisem potrebovala, ker sem bila skoraj vedno “pri roki”. Čez dan je pricurljalo kvečjemu nekaj kapljic.
Mogoče se sliši neverjetno, ampak ko je Andrej začel jesti gosto hrano (pa čeprav samo par žličk na dan), sem se nehala obermenjevati s tem, koliko mleka imam. Jaz ga nikoli nisem imela v izobilju, vedno pa dovolj za sproti, imam pa prijateljico, ki ima strašne težave v službi, če zjutraj ne priklopi svojega dvajsetmesečnika.
Veliko veselja z otročkom ti želim. Mogoče se pa kdaj kje srečamo.
Lep večerni pozdrav,
Tinka
Ewo mene opet 🙂 Kr visim na netu, namesto da bi se spat spravila.
Naša pediatrinja je dr. Jelenc, ker mi je bila že pri hčerki všeč..taka mal drugačna se mi zdi. Jaz sem ji zmeraj lahko povedala kar me je težilo – ne samo glede zdravja od tamale. Pa tudi odprta je za druge načine zdravljenja, npr. meni je predlagala za tamalo refleksoterapijo, ker sem imela resne težave z njo..kar naprej jo je bolel trebušček. Ona je prva in edina rekla, da je to psihičnega izvora, pa so se vsi smejali, češ kako pa je lahko 3 in pol leta star otrok psihično obremenjen. Tri much so ble pametne starejše gospe, ti povem.
Mi ponoči spimo kar v redu, res pa je da zvečer pozno zaspi. Šele tam okoli desete ure. Prej mu ne gre in ne gre. Zbudi se pa tam okoli 5 ali 6 zjutraj…ali pa ob treh ali pa štirih. Kot se mu zdi. Zanimivo pa mi je to, da je recimo včeri pojedel ogromno rižkota, čez kakšno uro in pol se je še dojil, zraven pa stokal, kot da bo počil od sitosti. Sem si rekla, uf kaj bo dobr spal do jutra. Aha, po moje tut. Ni vrag, da je bil ob štirih buden in lačen! Lump 🙂
lp,
n.