Digenol
Spoštovani!
V lekarni so mi povedali, da so zdravilo DIGENOL tablete 5 mg (Cisapridum) prenehali delati (Krka). Tablete so bile namenjene za mojega mačka, ki ima težave s črevesjem. Posvetovala sem se z veterinarjem ali je možno dobiti kakšno nadomestilo, vendar so mi povedali, da ne obstaja in da se naj pozanimam v tujini. Ali res pri nas ne obstaja nadomestilo oz. zakaj sploh prenehajo z izdelavo določenega zdravila?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovana g. Maja!
Zdravilo Digenol je tovarna zdravil Krka prenehala izdelovati. Natančnega vzroka ne poznam. Pred leti je bila javnost seznanjena s poročili o neželenih učinkih tega zdravila v zvezi s srčnimi aritmijami, zaradi česar je bilo ocenjeno, da je potrebno zožiti indikacijsko področje. Zdravilo se je uporabljalo le še pri hudih oblikah gastropareze, kar pomeni pri hudih motnjah gibljivosti želodca in črevesja.
Zdravili, ki spodbujata gibljivost v prebavnem traktu sta še dve: Degan tablete in Tametil obložene tablete. Opozarjam pa Vas, da se posvetujete z veterinarjem glede uporabe omenjenih zdravil, ker le on pozna težave Vaše živalice, ki ji seveda želim vse dobro.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.