Najdi forum

Spoštovani !

Ker se mi pojavljajo glivična vnetja nožnice zelo pogosto ,mi je ginekologinja predpisala 6. mesečno zdravljenje z Diflukanom.Zdravilo naj bi vzela vsak mesec 4. dan menstruacije.
Ker nameravam zanositi me zanima ali lahko zdravilo negativno vpliva na plod .

Jana

Spoštovani!
Dokler ne pozdravite gljivičnega vnetja oziroma dokler traja zdravljenje z Diflukanom je najbolje, da se partner oziroma vi zaščitite. Smiselno je načrtovati nosečnost po tej terapiji.
LP

Spoštovana ga. doktor!

Zahvaljujem se vam za odgovor, vendar me zanima koliko časa naj bi poteklo od zadnje kapsule Diflukana,da lahko zanosim?

lep pozdrav!

Jana

Vsaj en ciklus.
LP

Najlepša hvala,za tako hiter odgovor!

Zanima me ,katera zdravila pa lahko uporabljam v času načrtovanja nosečnosti ter v prvih 3. mesecih nosečnosti v primeru ,da se bodo glivice ponovile ,kar se mi zelo rado zgodi.

O tem bo odločila vaša izbrana ginekologinja. Diflucan v nosečnosti odsvetujemo.
LP

Spoštovani!

Moja zdravnica pravi,da v prvih 3. mesecih ne smem uporabljati nobenih zdravil zoper glivice.Zanima me ali se lahko uporabljajo Na- tetrabor vaginalete,ki jih lahko dobiš v lekarni tudi brez recepta?

Ali to pomeni,da če nesmeš uporabljati zdravil v prvem tromesečju moraš pač trpeti ob neprijetnem draženju? Kaj, pa če to postane nevzdržno?

Cvetka

New Report

Close