Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija dietetični sladoled

dietetični sladoled

Pozdravljeni! Naš malček je alergičen na mleko in jajca. Pri Tromostovju prodajajo dietetični sladoled, ki je narejen iz sojinega mleka, a vsebuje mlečni protein. Zanima me, če kdo ve, ali to naši otročki lahko jejo. Če se prav spomnim jim težave delajo predvsem mlečne beljakovine.
Pa še tole, a kdo daje otroku ob alergiji na mleko v riževo / sojino mleko kakav? Na enem od sosednjih forumov sem zasledila, da bi lahko uporabljali Nesquick.
Hvala in lep, sončen dan.

Imam sedem letnega sina, ki je lansko poletje prvič jedel sladoled. In to je vodno – sadni. Kupila sem ga pa pri BO FROSTU. Tudi če je narejen na sojinem mleko, še ne pomeni, da nima nobenih drugih sestavin. Pomembno je pogledati celoten izdelek. Naš ima alergijo na mleko, ampak vemo, da tudi v kruh dajejo razno razne dodatke. Sirotka v prahu, kazein itd.
Tudi za kakav je tako, ni rečeno, da ga lahko. Mi smo zelo veliko hrane nesli testirati preko BICOM aparata, pa še tisto,kar so rrekli, da lahko jemo, smo začeli uživati v zelo majhnih količinah. Npr. majhen košček kivijia, pa tri dni nič, pa potem spet majhen košček, pa tri dni nič. Postopoma. Alergiki imajo veliko skupnih stvari in težav, toda vsak posebej je drugačen. Zato delati primerjave je nesmiselno. Meni so tudi dejali, da ko otrok preraste prvo, tretje in sedmo leto, da je bolje. NE BO ŠLO. Pri nas ne. Mi bi morali pred vstopom v šolo vse to že prerasti, da smo dobili še astmo. Tako, da ……..

radi in lepo se imejte.

V Kalcku v BTC-ju imajo sladoled iz rizevega mleka.
LP Barb

mislim, da je sladoled LEO – no, eden izmed njihovih proizvodov – narejen iz soje, ipd, prav za alergike. sem pred kratkim brala o tem. malo pobrskaj po internetu in hladilniku v trgovinah

Pri nas uporabljamo nesquck kakav. Alergijo imamo na jajca in mleko. Začela sem ga uporabljati po predhodnem posvetu z dietetičarko ki mi je povedala da naj vsako stvar preizkušam 3 dni v isti količini. In tako tudi jast to delam na začetku sem mu dajala po 1 žličko kakava nato pa čisto normalno. Nikoli ni imel nobene reakcije in tudi nisem zasledila da bi bilo mleko v kakavu. Preizkušam tudi druge stvari kot je npr. kuhan pršut, piščančja prsa(salama), kivi(ga noče sploh)…. Je drugače zelo izbirčen ne mara mesa,rib in če mu nekaj ne odgovarja ne bo probal ali pa že naslednji trenutek vse zbruhal. Tudi stročnic sploh ne prenese. Sladoleda pa tudi pri nas nista še jedla bom pa kupila sojinega ali pa riževega prodajajo jih v Mercator centrih mislim da od Valsoie in od Rys-a.

New Report

Close