Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Dieta brez učinka

Dieta brez učinka

Imam hčerko staro 2 leti. Z AD se borimo že dobro leto dni. Mažemo z Advantanom, Elidelom in pijemo Zyrtec. Kožni testi, ki smo jih delali letos marca so bili negativni.
Spomladi je testiranje na BICOM-u pokazalo alergijo na mleko, jajca, goveje meso in še nekaj drugih stvari (pralni prašek, mehčalec, svinjska koža…). Držali smo se stroge diete (tudi brez kvasa, sladkorja, čokolade, svinjskega mesa). Učinka kljub dieti in 17 terapijam ni bilo. Alergologinja nas je poslal k dermatologu, kjer naprej menjujemo kreme. V januarju imamo kontrolo. Je pa že povedala, da nas bo poslala nazaj na testiranje, če koža ne bo boljša. In ni. Poleg tega je začela zbolevati za virozami, zato sem jo za nekaj časa izpisala iz vrtca.
Ker sem že čisto obupana, sem zopet obiskala BICOM – tokrat v Rogaški. Tokrat je testiranje pokazalo alergijo na cvetni prah, mleko (tudi riževo in sojino), glivice, morske školjke in mehkužce, vso zelenjavo, začimbe, umetna barvila, konzervance, arome in sladila. Zdaj “že” dobra dva tedna držimo strogo dieto, koža pa je katastrofalna. Rdeče vnete fleke ima po rokah in nogah. Čisto sem že obupana.
Jajc se v bistvu izogibamo, svinjskega mesa ne je. Dva tedna je samo domač polnozrnat kruh, domačo slivovo marmelado, sadje, riž, koruzno, pirino in riževo pašto, piščančje meso, teletino, goveje meso in govejo juho (goveje meso+voda), pirine, polnozrnate in riževe ploščice. Pije šipkov in metin čaj, jabolčni kompot (vse zelo malo sladkano – skoraj nič).

Ali je možno, da dvotedenska dieta še ni obrodila sadov? Mogoče pa bi morala že razmišljati v tej smeri, da je alergična še na kakšno drugo hrano (pšenico, koruzo, sadje, riž, meso,jajca, kvas)?

po mojih izkušnjah je alergična še na kaj drugega. če je koža preveč ranasta je bolje,da greto po nujno napotnico k otrokovem pediatru in takoj na dermatološko. mi smo lani predolgo čakali in da vam ne govorim v kaj se je vseskupi preveslo. moja hči je stara 4,6 leta in pri nas to zgleda takole:koža je zelo redko čisto čista. kar se pa tiče hrane pa pol leta nekaj je, potem postane na to alergična in tako v krogu. na dermatološli so že 1 leto kar pogosti obiskovalci.

Ce pogledas stare poste ali pa gres na Pediatrijo, bos nasla nasvete od Tanc. Za nekaj dni preidi na samo nekaj osnovnih zivil in potem na tri dni dodajaj novo hrano. Tako sem tudi jaz prisla do rezultatov. Moj sin je alergicen na jajce, sama pa sem odkrila, da mu koza najbolj odreagria na psenico, piro, jecmen. Lahko je ovsene kosmice in koruzo. Tudi po ukinitvi riza, se mu je koza zelo popravila. Res ti priporocam, da ukines psenico.
Srecno !

ali uživata zraven stroge diete še kako zdravilo zoper alergijo (claritine, fenistil, zyrtec,…). samo z dieto se ne pokažejo rezultati takoj. fenistil se dobi tudi v obliki gela, samo je pri uporabi potrebno upoštevati navodila (mazilo pa je le lokalno zdravljenje), pazi glede starosti. claritine sirup pa se dobi v lekarni tudi brez recepta, samo preden ga kupiš vprašaj v lekarni če ga lahko daješ, glede na starost in težo otroka. jaz sem do 3 let dobivala fenistil gtt, ker se lažje dozirajo na težo. v navodilih sicer piše, da se ga lahko daje otrokom že od 1 leta, samo vseeno raje preveri, če ga kupuješ sama.
sicer pa izpuščaje lahko hladiš z aloa vera gelom

Pozdravljeni,
pri tako hudih oblikah alergij so bicom metode in tudi vse ostale popolnoma neučinkovite in predvsem stresne, tako za otroka kot tudi za starše. S sinom sva se borila z alergijami 6 let, vse od njegovega rojstva, 5 let sva živela od 5 živil, vključno s pijačo (šipkovim čajem), poizkusila sva vse, kar obstaja, od takoimenovanih zdravilcev, bioenergetikov, mazačev ipd. Vsakih sva pristala ali na Vrazovem ali na dermi. Z vstopom v šolo se je stanje bistveno izboljšalo, alergična sva glede na izvide še vedno na vse, nobena stvar ni izzvenela, uživa in prenaša pa že precej živil. Torej – kar pogumno, zanesite se predvsem na sebe, na svoje občutke in pustite času čas. Poskusite s piro, vsekakor pa naj bo hrana domača, brez vsakršnih umetnih stvari.

Srečno!

Jaz imam punčko, staro 13 mesecev, in sva pri osmih mesecih pristale na dieti 4 živil (riž, bučke, zajček, jabolka) in Pregominu. Meni se je zdela čist preveč ozka dieta, a z nje se kar nisva premaknile, ker je bila koža še kar slaba in na vsako novo stvar mi je odreagirala.

Pa sva šli pri 12m nazaj na vrazov. Odkrili, da je alergična tudi na riž, jabolka, sojo (Pregomin). Šli na dieto Pregomina AS za tri tedne, potem sem lahko začela z uvajanjem novih živil. Polenta je šla čez ok, koruzne testenine in kofnfleksi za alergike ne. Bučke kuhane ok. Jabolka in hruške katastrofa, še zdaj je vsa marogasta, tako da moram počakat, da se koža malo spuca. Zeleno luč imam še za zajca in krompir. Na ostalo je tudi uradno alergična.

Tako da iz prve roke: DIETA 4 ŽIVIL JE PREŠIROKA!!! Poskusite z mlekom, ki ga ima, pa enim živilom, drugače se boste vrteli v začaranem krogu kot sva se midve (in se še;)

Jaz sem hvalila naše izkušnje v Rogaški Slatini, zato se moram oglasiti –
če delajo deklici težave preveč razmnožene glivice, je treba z jedilnika odstraniti vse sladko in kvas. Tudi polnozrnat kruh zna biti problem.
Pri nas se je dobro obnesel pirin kruh iz Mercatorja in pa babičin pirin kruh.
Naj bo zaenkrat sladko na jedliniku le sadje.
Tudi tu bodi previdna in se drži še navodil alergologa (jedillnik oziroma seznam dovoljenih stvari). Prvi pogoj izboljšanja je, da organizmu odvzameš vse, na kar je občutljiv. Če mu ob tem daš nekaj novega, na kar se alergija sicer ni pokazala, se alergija lahko razvije, oziroma lahko burno reagira. Držite se torej preverjenih stvari in navodil (ste dali deklici slučajno citruse ali kaj podobnega)? Mogoče bi bili previdni še z jajci.
Če ne bo boljše, ne boste mogli niti narediti terapije, saj morate biti nekaj dni brez zdravil, če hočete na biomagnetno resonanco. To pa je ob slabem stanju kože praktično nemogoče.
Veliko uspeha!

Kako brez zdravil? Jaz dajem hčeri vsak večer Fenistil kapljice, pa mi nič ni rekel, naj neham. Je rekel, da znajo malo spremeniti/zakriti dejansko stanje, ampak da naj ji glede na njeno stanje (alergijski pohod) kar dajem.

Ne vidim smisla testiranja, če so prisotni antihistaminiki. Takrat res ne moreš vedeti, kaj v resnici povzroča težave. Tudi za alergološki pregled moraš biti en teden brez zdravil, zadnje dni brez krem. Nam so testiranje ali terapijo (BICOM) prestavili, če je prišlo do poslabšanja (npr. izraščanje zobkov) in smo posegli po zdravilih.
Lp

Naj samo povem, da nimamo nobenih napotkov alergologa.

Prvič je bila na testih v Vrazovem, kjer nas je alergologinja “lepo sprejela” z besedami: “Zdaj pa že vsaka pikica pride k nam na testiranje” in res testi niso pokazali ničesar. Obrazložitev je bila, da se ji koža malo dlje časa čisti.

Ko se je stanje iz meseca v mesec slabšalo, nas je pediatrinja pri hčerkinih 17 mesecih (letos marca) ponovno poslala na teste. Tokrat smo šli na Debeli Rtič. Alergološki testi zopet niso pokazali ničesar. Dala nam je samo nove kreme in poslala domov.
Zato sem se odločila, da grem na BICOM. Ob ponovnem pregledu pri alergologinji sem od nje dobila samo očitke, da sem neodgovorna mama, ker držim otroka na takšni dieti (še posebej brez mleka) – sploh, če vidim, da ni nobenega učinka. Nato nas je poslala k dermatologu.

Ta nam je predpisala spet nove kreme ter nam ob zadnjem obisku rekla, da gremo zopet na testiranje, če ob ponovni kontroli stanje ne bo nič boljše.

Mi pa smo ob neučinoviti prvi terapiji, zdaj ponovno začeli z BICOM in seveda dieto. Naj povem, da se diete strogo držim. UČINKA PA SPET NI.
Saj bi ji še sama omejila kakšno živilo, vendar ZAKAJ NE POKAŽEJO NIČESAR TESTIRANJA PRI ALERGOLOGU?????? Po testiranju z BICOM-om je hrana, ki jo sedaj uživa dovoljena. Kaj pa, če je vse brez veze in je vzrok kje drugje? Kje?

Hčerka pa se drgne povsod. Roke so katastrofalne (že skoraj eno leto jo redno mažem z Advantanom!!!!), že več kot pol leta pijemo Zyrtec, zdaj je že tretji mesec 2xna dan mažem z Elidelom. UČINKA NI. Zdaj jo srbijo ne le roke, ampak tudi noge, obraz, hrbet. Ravno to noč ni spala skoraj nič (vključno z mano), malo smo jokale, pa kinkale, masirale, pol noči sem ji govorila pravljice, ker se je le tako umirila…

No ja, to ni bilo le nekaj besed – ampak jaz sem res totalno zmedena in predvsem žalostna.

Ste že slišale za dr. Wohlmanna. Na tem forumu je bilo večkrat omenjen. Sem stara 30 let in imam tudi probleme z alergijami, ki jih ni malo. Hodila sem tudi na bicom terapije dala več kot 20 terapij pa mi ni pomagalo. Pa sem brskala naprej in prišla do dr.Wohlmanna in se odločila, da probam tudi to. Zelo pohvalijo. Tudi članke v časopisih sem prebrala. Bilo je tudi o enem fantku, ki je bil res zelo ubogi pa so ga pozdravili. Tko, da tisti, ki imajo sami probleme ali pa njihovi otroci ne bodo odnehali dokler stvari ne rešijo. Tako se enostavno ne da živeti. Stalno praskanje, izpuščaji, agresivne kreme. Enostavno si ne predstavljam tega do konca življenja. Ma ne bom odnehala, saj nimam kaj zgubit. Razen denarja. V glavnem, to je zadnja varianta za katero vem, da bi mi lahko pomagala in držim pesti zase in za vse vas, ki se spopadate s tem.
Lep pozdrav in lepši jutri vam želim!

Ko sem jo peljala na bicom pregled, je bila en mesec na antihistaminiku (in še vedno je), pa je kljub temu pokazalo vse alergije, ki ima tudi uradno potrjene, pa še nekaj drugih, za katere sicer še nima protiteles, a jih v praksi prav tako ne prenese. Skratka, itak je vse pokazalo kot alergen kljub Fenistilu.

Draga Marcipana, kako te razumem. Tudi sama imam nekaj let neprespanih noci za seboj. Jaz sem precej alergenov odkrila sama. recimo papriko in zeleno. Zeleno sem veliko uporabljala za zelenjavne juhe, papriko v golazu itd… Potem pa seveda mleko, psenica (vkljucno s piro, jecmenom, ajdovo kaso), jajca. Najhuje mi je, ker je otrok brez mleka, ker me skrbi zaradi kalcija. Po drugi strani pa je res kvalitetno hrano, ker se moramo toliko s tem ukvarjati.
Ne odnehaj, isci naprej ceprav vem, da imas obcutek,da se ti bo zmesalo od tega zacaranega kroga. Pisi si popolnoma vse kar zauzije vsak dan in odnesi vzorce terapevtki,da preveri, ce ji kaj od tega skoduje. Potem nadaljuj in opazuj njeno okolje,kaj bi jo lahko motilo v vasem domu. Latex je zelo alrgen, pa plasticne igrace, mogoce barva na lesenih igracah….ogromno je stvari,ki jih ne testirajo, tudi na BT ne.
Kako pa je z njeno kandido? Pozitivna ? Jaz delam na tem in otrok skoraj ne dobi nic vec sladkega in trebuscek se mu je zmanjsal, boljse volje je.
Pogumno in upajmo, da se bomo nekega dne pogovarjali o cem drugem !
Srecno !

Vas čisto razumem, da ste zmedeni.
Tudi naši na začetku ni pokazalo nič alergij, na Jesenicah nekaj, na Vrazovem samo pšenico, da tako pač je, mi je povedala dr. Žitnik.
Ker je pšenica samo 7,71 vrednosti, je rekla, da jo jaz lahko uživam (dojim). Grozljivo je bilo, roke so sama rana!
So otroci, katerim se alergije ne dokažejo s testi, doma smo tisti, ki jih ugotavljamo z izločitvami, kot so vam povedale že ostale mamice.
Sama sem šla z mojo dojenčico na Bicom samo na testiranje, da sem vedela, česa ne smem jesti. Če bi bilo stanje dobro, bi šla na terapije z njo. Ker ni bilo bistvenih izboljšav, nisem šla. Veliko alergenov je bilo ugotovljenih s to metodo, vsi pa ne.Sem šla pa k W., vendar moram počakati še 2 meseca, da bodo učinki.

Še to o Fenistilu z moje izkušnje: pri 3 mesecih bi lahko dobila glede na težo 3 kapljice 3 x dnevno, v bolnišnici so ji povečali dozo na 8 !!! kapljic 3 x dnevno. Nič ni bilo bolje. Sedaj ji ga sploh ne dajem.

Kaj pa, če bi izločili vse meso, razen jagenjčka (moja je še na zajca hudo odreagirala)? Sama sem bila na podobni dieti, kot opisujete, pa se je stanje šele po 3, 4 mesecih izboljšalo. Kaj pa pršica?

Upam, da bo kmalu bolje in lp

New Report

Close