Najdi forum

diastasis recti

Zdravo,
zanima me, tisti oziroma tiste, ki imate izkušnje s tem … Pa tudi osebni trenerji ali fizioterapevti, ki ste se srečevali s tem: ali je razmak trebušnih mišic mogoče samo z vajami popolnoma likvidirati?
Stara sem 34 let, po treh porodih (2009, 2012, 2013). Razmak se mi je pojavil po tretjem porodu, kar velik – 3 prste. Sicer sem precej fit, ITM 18,3, redno tečem in plavam, tudi med nosečnostjo sem. Prehrana: ribo-veganstvo. Delam vaje za globinske trebušne mišice, čutim, da gre na bolje, ampak zelo zelo počasi. Natančneje čutim, da imam močnejše mišice, razmik med mišicami pa je še vedno enak.

Nekateri pravijo, da tega ni mogoče več nikoi popraviti (razen z operacijo, kar me ne zanima), na raznih internetnih straneh ti obljubljajo, da se “vse da”.

Torej: ima kdo izkušnje s tem? Kakšen nasvet?

Hvala že vnaprej.

Pozdrav!

Do neke mere se s pravilnimi vajami seveda lahko korigira stanje, vendar vse v nekih fizioloških mejah. Koliko se bo popravilo ne more nihče napovedati, vsekakor pa je, tako kot ste že začeli, glavno orožje ustrezna krepitev mišic trupa. Če vaj še ne poznate vam priporočam, da se za začetek zglasite pri kakšnem strokovnjaku, da vas nauči tehnike. To je ključnega pomena! Sicer pa, če gre na bolje ste očitno dobro začeli 🙂

lp

[url=http://www.bodyteam.si/osebno-trenerstvo/]Osebno trenerstvo[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

New Report

Close