diareja
Pozdravljeni!
Ze nekaj casa uporabljam kot zascito tabletke Tri – Stediril.Menstruacijo imam redno na 30 dni. Zanima me naslednje. V navodilih proizvajalec opozarja, da v primeru diareje zascita ni zanesljiva. Ker imam sama obcasne probleme s prebavo; zaprtje, naslednji dan pa moram na blato 3x, 4x…, potem pa se prebava uredi, me zanima ali je pri uporabi mojih tabletk zascita s tabletkami se zanesljiva. Hvala za odgovor.
Anja
Draga Anja,
žal nič niste povedali, koliko ste stari in kako dolgo se te zaprtosti in driske že izmenjujejo. Taka izmenjujoča stanja so lahko tudi opozorilo, da s prebavnimi organi nekaj ni v redu in da je morda potreben pregled pri gastroenterologu. Seveda ne, če se to zgodi 3 ali 4x letno. Kakorkoli, glede kontracepcije, če ne gre za res pravo vodeno drisko, ko vse kar pojeste “pade skozi vas”, kontracepcija še vedno deluje. Bolj je problematično izbruhanje želodčne vsebine prej kot 2 uri po zaužitju tabletk.
Med prvimi znaki, da tabletke morda ne delujejo več, bi bile pri vas vmesne krvavitve, čeprav pri normalni prebavi tudi vmesne krvavitve ne pomenijo nujno “nezanesljivega delovanja”.