Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Diane-35 in krvavitev

Diane-35 in krvavitev

Spostovani dr. Pusenjak,

Ze sedmi mesec jemljem Diane-35. Zadnjo tableto 7. meseca jemanja bom vzela 01.04.2001. Naslednjo menstruacijo bi morala dobiti 03.04.2001, vendar sem danes zjutraj (28.03.2001) dobila menstruaciji podobno krvavitev. V prilozenem opisu tablet pod “Doziranje in uporaba” pise, da, ce se pojavi manjsa vmesna krvavitev v tritedenskem obdobju jemanja Diane-35, zdravljenja ne smem prekiniti….. Ce pa se v tem obdobju pojavi menstruaciji podobna krvavitev, moram obvestiti zdravnika….

Do sedaj sem menstruacijo dobivala vedno 3. dan po prenehanju jemanja tablet.

Kaksna je razlika med vmesno krvavitvijo in menstruaciji podobno krvavitev? Morda samo v casu trajanja krvavitve?

Moja osebna ginekologinja bo dosegljiva sele naslednji torek, zato vas lepo prosim za vas nasvet.

Iskrena hvala,
Anita

Draga Anita,

pod menstruaciji podobno kravavitevijo razumemo predvsem tako močno krvavitev, ki je ob rednem jemanju KT bolj izjemna. Pod vmesna pa vsaka (čeprav je tudi močnejša lahko vmesna, seveda) manj močna ali rjav ali krvav izcedek. Jemljite torej tabletke naprej, kot da ni nič.

Pzdravljeni!

Ginekologinja mi je kot zascito in hkrati zdravilo proti aknam prepisala Diane35.Zacela sem jih jemat prvi dan menstruacije(ko je bila se zelo sibka) in do danes sem zauzila 4 tabletke.Problem pa je v tem,da od prvega zauzitja menstruacije nimam vec-imam le rahlo roza obarvan izcedek(obicajnimam precej mocno menstr.).Je mozno da je ta pojav zaradi velike vsebnosti hormonov v tabletah?Odkar jih jemljem,se ponoci zbujam zaradi slabosti.Moram omeniti se to,da mi je predpisala Flagyl(10 sveck) ki jih zaradi menstruacije nisem nehala vstavljati?Ali je mozen ta izcedek(in ne menstr.)zaradi tabletk ali mogoce sveck?
Po koliksnem casu zacnejo te tabletke delovati na kozo?

Hvala za odgovore!
P.S

Draga Manca,

res je, Diane-35 pogosteje kot ostali kontraceptivi povzroča slabosti vendar je res tudi to, da po nekaj ciklusih prenehajo oziroma se zelo ublažijo. Zakaj ste tokrat imeli tako šibko krvavitev je težko reči, morda celo res zaradi zaužitja tabletke. izcedek je lahko močnejši tudi zaradi flagyla, ker se svečka v nožnici stopi in ustvari tekočino, ki se pomeša s siceršnjo vsebino nožnice ter seveda odteče iz nje.
Na kožo začnejo tabletke delovati takoj, učinek pa se začne odvisno od tega kaj gledamo. Na lojnicah se učinek pozna že čez 2-3 tedne, na lasnicah pa šele po 6 mesecih.

New Report

Close