Najdi forum

diagnoziranje Aspergerjevega sindroma

Pozdravljeni!

Sinu je bila postavljena diagnoza Aspergerjev sindrom. za zagotovitev najbolj ustrezne pomoči je naša pedopsihiatrinja predlagala še pregled na Nevroški kliniki pri dr.Macedoni.

Zanima me, če kdo pozna, kako ta pregled točno poteka, ali so to samo razgovor, testiranje, preiskave v ordinaciji ali pa bo otrok hospitaliziran.

Hvala za pomoč!

LP T.

Midva sva imela pregled ravno ta torek. Otrok ni hospitaliziran. Pregled je v Mestni bolnici na Ulici stare pravde 4 (pod gradom). Dr. Macedoni ima ordinacijo, podobno ordinacijam logopedov (blazina, igrače). Večinoma se pogovarja z vami in medtem opazuje otroka kako se obnaša. Pregled traja 30 min do 1 ure. Nič posebnega.
Tudi naš sinko je bil (poleg downovega sindroma) diagnosticiran za avtizem.

Držite se.

Pri nas je bilo enako kot pri derseto, le da kar nekaj časa nazaj. Bila kar malo razočarana, saj sem pričakovala več ukvarjanja z otrokom, ne pa zgolj poslušanja mene kot starša. Vse skupaj je trajalo približno pol urice.

Mislim, da je to malo premalo časa za postavljanje diagnoze. Ne vem, kako lahko prepoznajo motnjo tako hitro, saj otroka vidi prvič, vse bazira samo na pogovoru z staršem.

Fino bi bilo, če bi se opravilo še kakšno testiranje namenjeno prav otroku in ne samo pogovor z staršem.

se strinjam z vami katja sama sva s sinkom bila na pregledu pri dr macedoni in res poteka vse kar hitro več kritike pa bi dodala na vse strokovne delavce ki delajo z našimi otročki ker se iz mojih izkušen vse zgodi v pol ure moj sin se komaj privadi na tisti prostor zdravnica pa ga že ocenjuje kakšen je njegov napredek

Hvala obema!

Sin je pri klinični psihologinji opravil testiranje, ki je pokazalo to motnjo.

Zaradi zagotovitve dodatne pomoči bi potrebovali točno diagnozo. Fant ob upoštevanju posebnosti v šoli solidno funkcionira, medtem ko preteklo šolsko leto v razredu ni zdržal več kot eno uro.

Dokumenti, ki smo jih prejeli iz klinike govorijo o hospitalizaciji, zato mi je zelo hudo, da bi ga sedaj , ko je uspel razpoznavati svojo drugačnost tako “kaznovali”.

Še enkrat hvala , da sta delili vajini izkušnji.

LP T.

Gospa T,

kljub vašemu odgovoru se bom oglasila še enkrat. Ne vem, zaradi česa bi bil otrok z takšno diagnozo hospitaliziran. Ne vem v čem je smisel tega.

Če opažate napredek pri svojem otroku, tako doma kot v šoli se ne dajte, borite se za pravice otroka. Tudi mi smo imeli težave v šoli, pa je sedaj mnogo bolje. Ali ima otrok že odločbo o usmerjanju ? Koliko ur strokovne pomoči pa ima ?

Če bi slučajno želeli, da se pogovoriva kaj več, lahko pustite kakšen kontakt.

LP, Katja

Pozdravljeni!

Pravzaprav nam ni bilo direktno povedano, da bo fant hospitaliziran. O hospitalizaciji je govor na dokumentih, ki smo jih dobili skupaj z sporočilom o terminu pregleda. Ko sem vprašala na kliniko, kako naj bi ta pregled v resnici potekal, pa tudi nisem dobila konkretnega odgovora. Glede na vaše izkušnje pa sedaj sklepam, da je to samo splošen oblazec, ki ga pošljejo vsem.

Fant ima odločbo o usmerjanju na osnovi motenj koncentracije in pozornosti kot otrok s primankljaji na pos. področjih učenja in 3 ure dodatne pomoči. Z uradno diagnozo Aspergerjev sindrom, bi si lahko obetali klasifikacijo kot dolgotrajno bolan in bi mu pripadlo 5 ur pomoči.

V šoli imajo posluh in razumevanje za njegove težave, čeprav jim zelo manjka znanja in izkušenj, kako postopati.

LP T.

New Report

Close