Najdi forum

Z fantom sva skupaj deset let in že kar nekaj časa opažam da ima hude motnje ciklusa spanja .Ponoči se mu dogaja da v stanju zožene zavesti tava okrog,povsem brezciljno,brez pravega pomena.Pogosto ima moraste sanje ,zamenjuje dejanska dogajanja z dogajanji v sanjah.Ko pa se zjutraj prebudi se ničesar ne spominja jaz mu povem kaj se je dogajalo ponoči.Opazila sem tudi da se boji odgovornosti in hujših socijalnih pritiskov.
Bil je že tudi pri psihiatru in opravil EEG in CT .Na EEG-ju pokazalo disritmijo v levem temporalnem predelu.In pa tudi na izvidu CT – ja je razvidno da je le ta komaj v mejah normale .
Skupna diagnoza se je glasila SOMNABULNA STANJA,GENERALIZIRANA ANKSIOZNOST ,PSYCHONEVROTSKE MOTNJE IN PA SPECIFIČNA IZOLIRANA FOBIJA.
Sedaj me pa zanima pomen teh izrazov za kakšno bolezen pravzaprav gre in pa kakšen je nadaljni razvoj te bolezni.
Za odgovor se že v naprej lepo zahvaljujem.

Spoštovana Vanja,
somnanbulizem je izraz za hojo v snu, pogost je pri otrocih, kjer navadno pomeni sopojav v razvoju možganov, kadar se pojavi pri odraslih, je sam po sbi nevšečnost, predvsem pa alarm, ki zahteva preiskave možganskih funkcij oziroma oblike.Opravljeni preiskavi sta nevarnejše možnosti izključili.Generalizirana anksioznost pomeni splošno tesnobnost, gre za opis funkcije.Fobija pomeni neutemeljen strah pred osebami, živalmi, predmeti ali situacijami, v literaturi je naštetih že nekaj sto.Diagnoza ne pove, česa se pravzapragv boji.

New Report

Close