Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Deviacija nosnega pretina

Deviacija nosnega pretina

Pozdravljeni,

Štiri tedne nazaj sem bila na zgoraj navedeni operaciji in operaciji nosnih školjk. Po pregledu po operaciji je rekla zdravnica, da je operacija lepo uspela in ker se mi je desna stran vnela in sem dobila antibiotik za deset dni, po antibiotiku se je stanje popravilo. Sedaj pa sem nekje štiri dni prehlajen in imam nos polno zabasan, iz desne strani mi gre sluz lepo ven in je tudi desna stran prehodna za zrak. Mi pa zdaj dela težave leva stran nosnice, ker mi sluz ne gre lepo ven in je tudi komaj prehodna za zrak ter me tudi ob dokaj nežnem pihanju rahlo boli. Cel čas od operacije si tudi večkrat na dan vpihujem fiziološko raztopino.

Vprašanje pa sledi, kako dolgo traja celjenje po tej operaciji in kdaj se lahko začne izpihovati nos in v kakšni meri?
Ali je lahko kaj narobe, da sem sedaj tako prehlajena in ali delam prav, da po štirih tednih že izpihujem nos, čeprav se trudim, da piham čimbolj nežno?
Malo me skrbi, ker se mi je leva stran zamašila in ne vem ali je to posledica prehlada.

Najlepša hvala za Vaš odgovor

Lep pozdrav

Spoštovani,

celjenje poteka več tednov. Da oteklina splahni in se sluznica normalizira, pa traja od 6 do 12 mesecev. Do takrat morate pomagati čistiti sluznico s fiziološko raztopino, saj se sama zaradi poškodbe ob operaciji ne more.

Nežno izpihovanje po 4 tednih je v redu.

Seveda je tudi možno, da ste se prehladili.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljeni,

Imela bi še eno vprašanje glede zgorajšnje teme, in sicer ali bi morda morala zaradi tega prehlada iti nazaj na pregled k zdravnici, katera je opravila operacijo, kajti izcedek iz nosa je goste rumene barve, občasno čez dan in ponoći čutim pritisk v zgornjem delu nosa oziroma kot da bi imela oteklo (kar predvidevam, da je še posledica operacije in prehlada) ter danes zjutraj sem ugotovila, da ne zaznam vonja, čeprav sedaj je malo že prišel nazaj.
Ali še naj počakam, da mi mine ta trdovraten prehlad?
Pozabila sem še povedati, da sem stara 34 let.
Hvala

Lep pozdrav

Nadaljujte s fiziološko raztopino, stanje se bo počasi popravilo. Ponoven pregled ni potreben, razen v primeru vročine ali hudih bolečin oz. glavobolov – najprej pri osebnem zdravniku.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close