devetmesečnik z alergijo
ja naj bi vplivala, seveda pa otrok hujša, zaostaja v rasti če se diete ne držite, sicer iz naših izkušenj je vse o.k. ni nujno da se vidi da je z otročkom kaj narobe, če se drži diete.
druga pa je če se težave pojavljajo kljub eliminacijski dieti, sevda pa je potem vzrok težav drugje, in ne le v izključeni hrani. lahko je še kakšna nedokazana alergija.
Sreča,hvala.Se držimo diete,in tudi razvoj sposobnosti lepo napreduje.Me pa malo skrbi,ker imava v ponedeljek posvetovalnico kaj bo s težo.Mi je že pri šestih mesecih rekla v posvetovalnici,da je premalo težak ko je tehtal 7,010 kg. velik pa je bil 66,5 cm.Saj veste,babice in prababice bi rade videle svoje vnučke kar take podobne “štrukeljčkom” in imajo vedno kakšne pripombe,češ da so presuhi.
Sicer pa moj mali pridno je vse razen prepovedanega.
Sem pa hotela vprašat malo za primerjavo.( Teža,velikost )
Hvala
a, pol pa za primerjavo: pri 6.mes. 68cm in 8500g
pri 9. mes. 74,5cm in 10500g, samo dojena nič drugega mleka nič flaške. sem pa na dieti bila jaz. do 5 mes. izključno dojena. no pa moraš vedet da je bila stalno na zg. meji v tabeli, po velikosti.
pa ne se sekirat, mislim da ni bil tako lahek, veliko je odvisno kako je bilo pri rojstvu. naša je bila 50cm in 3770g.
Lep pozdrav!
Tudi mi imamo dieto, ter se jo strogo držimo že od 3 meseca dalje. Sin je alergičen na jajca, mleko, arašide. Decembra bo star 2 leti in tehta 11 kg. Pri 1 letu je imel slabih 9 kg. Ja izredno živahen in simpatičen otrok. Poje kolikor pač rabi, in ga nikoli ne silimo da je. Pedijater pravi da je z njim vse v najlepšem redu, ter da je boljše da je tak kot pa bajsi. Vsak otrok je razred zase.
Lep pozdrav!
Smo bili na pregledu in tehtamo 8150 g. in veliki smo 72 cm.
Zdravnica je bila zadovoljna,gremo pa spomladi enkrat zopet na testiranje.Sedaj je koža super vendar mu niti slučajno ne nameravam dati za jest (probat) prepovedanih živil do takrat,da bi videla ali se bo poslabšalo.A je že komu po enem letu alergija izzvenela? npr.:jajca mleko pšenica,..
Imam upanje,da bo naš mali hitro brez alergije! 🙂
Ali sem preveč optimistična?!
Mateja
lej z optimizmom se lažje preživi. ja pravijo da so se nekateri z dieto kmalu rešili alergije, žal pa mi nismo med temi. pri 7 letih še vedno vztrajamo, tako pri dieti ko žal ostaja tudi alergija.
nam so rekli da se preraste tam do 2 leta, ko smo to starost presegli so rekli pa do 5 leta. sedaj pa pravijo da morda do pubertete. obstaja pa še vedno nek odstotek otrok/ljudi ki ostanejo alergiki na mleko, jajca.
pa še ko so rekli da se preraste so nas tudi opozorili da pogosto pride do pojava inhalatornih alergij. no pri nas so se že pojavile pred 4 leti
(pršica, pelodi trav).
pa še vesela novica: mi smo se alergije na jajca rešili za čas enega leta, pol se pa je pojavila nazaj. žal sedaj je razred višji, kot je bila prej.
eživa jaz ti sicer ne vem pomagat,so tudi meni rekli v alergološki,da alergiki tako ali tako počasi pridobivajo na teži in da se ne smem sekirat samo,saj sama veš kake smo mame.Poskusi s pregledom,morda bo kako novo odkritje.Na boljše seveda.:)