Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Detoksikacija s heroina z zmanjševanjem substitutov

Detoksikacija s heroina z zmanjševanjem substitutov

Še en odvisnež, ki si je drznil stopiti v proces, kjer se bo srečal s seboj, s tistim dobrim, ki gotova da je v tebi.
Tukaj je verjetno še več ljudi, ki te občudujemo v tvoji odločitvi, drznosti, kjer si upaš- UPAŠ stopiti na pot, kjer lahko postaneš vrhunski človek. Prav privoščim ti, resnično si vreden tega, vreden si dostojnega življenja, kjer si projekt ti, ti v tistem dobrem, ki komaj čaka, da ga odkriješ, se nad njim veseliš in živiš. Ti si projekt, kamor koli boš šel, tam boš vedno Ti, zato je vredno, odkriti kreativnost v sebi, ki ti daje polet.

LEPO JE DA OBSTAJAŠ!

D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

D.P. in Špela, hvala lepa za podporo. Ne bi si mislil, ampak resnično pomaga, če veš, da nekdo navija zate v tvojem boju proti drogi.

Danes se mi je spanje še malo izboljšalo, spal sem 6 ur v kosu in se niti nisem pretirano prepotil. Prejšnje dni sem ponoči menjal po tri ali štiri majice, da nisem spal v popolnoma premočeni postelji, danes pa je šlo do jutra v enem kosu. Juhuhu, še zadnji odtegnitveni simptomi izzvenevajo 🙂 Tega se res veselim. Komaj čakam, da se po dolgem času enkrat spet zjutraj zbudim spočit in poln energije. Še malo, pa bomo tam.

Sicer sem včerajšnji dan preživel bolj ali manj v svoji zasvojenski heroinski obsedenosti. To se mi je dogajalo pri vsakem poskusu opustitve, enkrat, ko je bilo krize konec, mi je heroin vedno popolnoma prevzel misli in v vsakem trenutku življenja sem ga imel v glavi. Enkrat sem tako zdržal celo nekaj mesecev, ampak roko na srce, življenje v stalni borbi s heroinsko obsedenostjo ni ravno življenje, ki ga človek uživa, tako da sem na koncu vedno padel nazaj v drogo. Zato sem se tokrat odločil, da poiščem pomoč.

Ponedeljek je čez tri dni, do takrat bom definitivno zdržal, potem pa bom rabil nov mali cilj.

Včeraj so me klicali moji vrli dilerji in me prosili, če pridem kaj kupit, ker nimajo niti za hrano. Bil sem v dilemi. Po eni strani jih res nočem videti, ker bi bila res skušnjava, po drugi strani pa sem pač tak tip človeka, ki pomaga, ko so ljudje v stiski.

Na koncu sem se odločil, da jim bom pomagal. Jbg, ljudje so v stiski. Zmetal sem v vrečo precej razne hrane iz kuhinje, nekaj kave, mleka, dve škatli cigaret in se odpravil k njim.

Pri njih pa totalna katastrofa. Moji dilerji so trio, par in fantov brat, ki živijo skupaj. Vsi trije so navlečeni na vse živo, se pravi vsi so na metadonu, zraven furajo še heroin, kokain in dormicume. Pred dvema mesecema je en od fantov zajebal šut koke v nogo in od takrat naprej ne hodi od bolečin, hkrati pa je nabil dormicume na do skrajnosti bizarno količino 20 komadov dnevno.

Za hrano so mi seveda ponudili hors, ki sem ga gladko zavrnil, v tisti njihovi sceni mi je bilo prav slabo.

Potem sem šel domov in se vse popoldne igral s sinom. Toliko, da sem se malo spomnil na to, kje sem in kje bi lahko pristal.

Danes je ponedeljek. Situacija?

Še en odvisnež ,

HVALA, KER SI MI KOT OČE ZA VZGLED, hvala ker smem biti vreden tvoje bližine, tebe, ki si odkril in še odkrivaš dragocenost v sebi. Občudujem tvoj karakter, ki si ga odkril, katerega živiš. Resnično, TVOJE ŽIVLJENJE JE SMISELNO.

p.p. Kako si bil zadovoljen z razgovorom in konkretizacijo tvoje poti?

Mir in vse dobro

D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Mmm, razgovor je potekal nekako tako, kot sem pričakoval. Svetovalka je poslušala kose moje zgodbe, povedal sem ji pač tisto, kar me je vprašala. Potem me je poslala domov z eno dogmo in tremi navodili. Dogma je bila, da je jemanje droge beg pred odgovornostjo, navodila pa so bila, naj pišem dnevnik po urah, naj grem teč in naj organiziram, da tudi žena pride na sestanek. Aja, pa še to je rekla, naj se držim stran od svojih bolanih dilerjev.

Kar se tiče mojega zadovoljstva s sestankom pa takole; itak nisem pričakoval instant rešitve svojega problema v enem sestanku, tako da me to, da prvi sestanek ni ničesar rešil, ni prav nič presenetilo ali razočaralo. Jasno mi je, da bo potrebno še veliko dela, da bom lahko živel svoje življenje brez konstantne borbe proti drogi. S tem, ko bom izpolnil svetovalkina navodila s prvega sestanka, bom na naslednji sestanek prinesel informacije, ki ji bodo pomagale, da me začne usmerjati v pravo smer, vsaj tako sem jaz zadeve razumel. Potem bo to verjetno potrebno še velikokrat ponoviti.

Anyway, še vedno sem čist, še zadnji odtegnitveni simptomi so izzveneli in sedaj lahko počasi spet začnem sestavljati svoje življenje. Problematično je to, ker nimam nobene koncentracije in spomina, tako da ne morem delati, kot bi bilo treba. Malo se še lahko vlečem ven, ampak vse skupaj ne izgleda prav nič vzpodbudno. Če ne bom mogel normalno delati v naslednjem tednu, bom moral najti kako drugo rešitev, najti manj komplicirano delo ali kaj podobnega. Bomo videli. Precej sem prebral o PAWS in sedaj vsaj vem, s čim se soočam. Treba je pač počakati, da se možganska kemija uravnovesi.

Aja, pa ni me testirala. Žena je bila še kar razočarana nad tem.

Bok!

Tudi sam sem na Substitolu in se nameravam iz tega spucat še ta mesec.. Prebral sem že vse možne poste na to temo,ampak nikjer nisem zasledil,da bi kdo omenil,če se da z metadonom v dveh tednih prit s čim manj krize iz Substitola.. Imam pač službo,kjer si ne morem privoščit pretirane in opazne krize,saj sam vzdržujem več oseb poleg sebe, podnajemniško stanovanje….
Lepo vas prosim,svetujte mi,če ima kdo svojo izkušnjo,ali se lahko spucam z metadonom in s kolikšno dnevno dozo metadona ter koliko max dni, glede na to,da trenutno jemljem 200mg Substitola.. Najlepša hvala in LP.

New Report

Close