Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Dermatitis? Xerosis cutis?

Dermatitis? Xerosis cutis?

Pozdravljeni, v Januarju so se mi začeli pojavljati naslednji  simptomi; srbečica,rdečica, luščenje kože-suha koža, otekanje vek, solzenje ponoči… na predelu čela, nosa, vek in obrvi. Diagnoza pri dermatologinji je bila xerosis cutis- suha koža, terapija z 10% olivnim oljem v belobazi. Stanje se je izboljšalo samo v predelu čela, obrvi in nosa. Veke še vedno otekajo in koža je razdražena, rdeča. O poslabšanju stanja sta bila obveščena dermatologinja in osebna zdravnica, ampak se jima ni zdelo takšno stanje za hitro obranavo ali spremembo terapije z kakšnim drugim mazilom.  Povezav ali vzorcev z kakšno alergijeo nisem ugotovil, niti ne morem potrditi alergije na mraz ker se zdaj že 14 dni nonstop v notranjem  prostoru. Zadeva je moteča in v družbi zelo opazna. Mogoče priporočilo za kakšno mazilo/ kremo, ki ni na recept?

Pozdrav!

Če je res problem samo suha koža je v lekarni na voljo cela vrsta krem. Poizkuiste lahko testerje : Cicaplast, Dermalibour, Cicalfate, bepanthen….. seveda pa je vprašanje ali je problem samo suha koža, kar pa jaz ne morem opredeliti.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close