Depresija,strah….
Ojla,
najprej se vsem zahvaljujem, ki ste mi prijazno priskočili na pomoč, ko sem povpraševala o zeliščih na to temo.
Naj povem, da sem sama poizkusila z Deprimom in se mi zdi, da se stvari počasi izboljšujejo. Seveda imam še občasne napade panike, nemir v sebi in strah, ampak itak vemo, da se teh stvari ne da na hitro odpraviti.
Za vse, ki mislite, da vam ni na začetku pomagalo… Tudi doktorji priporočajo, da se na začetku terapije vzame tudi kako pomirjevalo ravno zaradi občutka “dviganja”.
Jaz uporabljam Bachove kapljice, tudi zeliščne (so v spreju, flaška kot propolis) in v primeru krize si lepo samo dvakrat špricneš v usta, zadeva je krasna.
No upam, da bo moja izkušnja še komu pripomogla.
P.s. Jemljem izključno samo ti dve zadevi in nič drugega, ker ni priporočljivo mešati!
Hmja, jaz sem dobila kapljice iz tujine (Nizozemska), mislim pa, da jih imajo tudi pri nas v lekarnah. Na Nizozemskem, kjer je homeopatija uradno priznana, jih imajo povsod in sicer celo na stil, da lahko sam zahtevaš, da ti naredijo točno določeno mešanico. Bach je bil zelo priznan zeliščar, kolkor sem si uspela prebrati, je sestavil različne kombinacije zelišč, ki baje zelo učinkovito delujejo. To kar imam jaz se imenuje Rescue, setsava pa je sledeča (lahko napišem samo latinska imena, ker niso slovenske) upam, da bo tudi to v redu:
27% alkohola, Helianthemum nummularium, Clemantis vitalba, Impatiens glandulifera, Prunus cerasifera, Ornithogalum umbellatum.
P.S. sem povprašala v eni lekarni, pa pravi da jih ne držijo več, ker so kao zastarele?! (zastarel recept).
No ja, jaz sem slišala same slavospeve na to temo in kar se mene tiče so odlične, da ne omenim samo več kot udobne uporabe (mala flaška, sprej).
Tudi meni so te kapljice pomagale in ceprav so se napadi panike nehali, jih se vedno nosim s sabo v torbici za vsak slucaj. Sla pa sem tudi na terapijo na Institut Essentia, ki se izvaja na temelju odkrivanja custvenih blokad(biosinergetika), zdravljenje (odstranjevanje blokad) pa poteka z zeliscnimi kapljicami, tako da sem tam dobila (poleg drugih mesanic glede na blokado) tudi Bachove resilne kapljice (rescue remedy). Toplo priporocam, ce ste odprti za alternativne metode zdravljenja! Pri meni so se sicer napadi panike zaceli nekaj mesecev po tem, ko sem zacela jemati kontracepcijske tablete, tako da mislim, da so tudi te tabletke pripomogle k pojavu napadov.
Ja jaz sem nekje na netu zasledila, istočasno pa je tudi moja prijateljica, ki je povpraševala pri njihovih homeopatih dobila priporočilo za te kapljice. Rescue je kombinacija namenjena ravno napadom panike in tesnobe, je v vsesplošni uporabi pred strahom ipd… recimo pred hudo tremo, težkim izpitom, če imaš kake fobije… Jaz jih toplo priporočam, so popolnoma zeliščne, ne moreš se jih navaditi in vedno jih imaš lahko s seboj in pri roki.
Ja tudi sivka je super, sem v neki trgovini v ljubljani zasledila super kombinacijo za prostor, aromaterapija… svečka skupaj sivka in timijan, si jo občasno prižgem v sobi in imam občutek, kot da sem prišla v nek tempelj spokojnosti. Sivka sprošča, timijan pa je zelo dober za dihalne poti. Mene osebno vonj zelo pomirja.
Se opravicujem, da si tako dolgo cakala, kar dolgo sem bila “odkopljena” od interneta. Vrsta terapije, ki sem jo imela, se imenuje biosinergetika. Placilo je bilo nekje okrog 7000 za terapijo, ce sem kapljice dobila potem se za domov. Stevilo terapij pa je cisto odvisno od tebe – ali cutis, da jo se potrebujes, ali ne. Najbolje, da tja kar poklices, jim razlozis tezavo in ti lahko svetujejo, kaksna vrsta terapije bi bila zate primerna – 01/511 23 39 So zelo prijazni in jaz jim res zaupam. Zdaj ze kar dolgo nisem bila, moje stanje se je zelo izboljsalo in v bistvu zdaj ne potrebujem vec terapije. V bistvu sem takrat tja prisla zaradi napadov panike, potem pa sem ugotovila, da imam en kup custvenih blokad, ki so me omejevale in je bila ta panika v bistvu kot vrh ledene gore in v bistvu le simptom. Meni je to “delo na sebi” zelo odgovarjalo.
Ce imas se kaksno vprasanje, se oglasi!