Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo depresija – anksioznost

depresija – anksioznost

Spoštovani

V preteklosti sem vam že pisala, pa bom zdaj napisala celotno zgodbo.

Namreč. Razen migrenskih napadov v preteklosti nisem imela večjih težav. Junija 2008 sem bila operirana na ščitnici (golša je rasla proti sapniku). Dobila sem terapijo Eltroxina in ga pred mesecem in pol prenehala jemati v dogovoru s tirologom. TSH je v mejah normale. Potem sem se januarja 2009 določila izgubiti nekaj kg in sem shujšala 10 kg v 3 mesecih. Migrenski napadi so postajali vse bolj pogosti. V službi ni bilo nekih takih hudih pritiskov. Potem pa sem se odločila za akupunkturo. in jo junija 2009 končala (10 terapij). Nato sem doživela še en grozen napad glavobola in sem pri dežurnem zdravniku dobila injekcijo tramala (prvič) 100 mg. Doza je bila tako moočna, da sem se v nekaj sekundah spotila kot bi padla v vodo. Potem pa so očetu rekli, naj grem domov in se spočijem. Potem sem bila tri dni tako “matasta” in potem sem se ponoči začela tresti, nisem spala in bila nenormalno nervozna. Ustrašila sem se kaj je narobe z mano kar naenkrat. Pa sem šla k zdravnici in je rekla depresija in mi dala cipralex. Jemala sem ga 4 mesece, pa nekega hudega učinka ni imel, malo mirnejša sem bila in neskočno utrujena. potem ga prenehala jemati. Tudi psihiatrinji sem se oglasila na posvet in šla nekaj pregledov. Je rekla, da je pač bilo prehitro dano zdravilo. Sprva se ji ni zdelo, da bi bila depresivna, potem se ji je zdelo da sem, skratka, glede na to, da v 4 mesecih ni bilo velikega učinka sem se odločila prenehati, Tako sem od novembra lani brez tovrstnih zdravil. mesec in pol pa tudi brez zdravil za ščitnico, a stanje se nikakor ne popravi, ampak se mi zdi, da se slabša. Ne vem kaj naj napravim. Počutim se utrujeno, včasih tako kot bi nekdo izklopil kabel, kar ostanem brez energije, sem nervozna, slabo spim, včasih sploh ne, težko ali pa se sploh ne morem sprostiti, tako da sem ves čas napeta. imam tako “sivino” v glavi, polno negativnih misli, zdi se mi, da mi spomin čedalje bolj peša, včasih se mi zdi, da postanem prav paranoična, prestrašena, zaradi kakih stvari, potem pa se komaj spravim v red, da si dopovem, da je vse v redu. Zvečer težko zaspim, se mi negativni filmi vrtijo in imam take zvoke v ušesih, težko se skoncentriram in svoje misli sploh kam preusmerim, skratka cel kup psihičnih težav, da se včasih kar bojim, da pristanem v bolnišnici. Rada bi se tega rešila, saj je tako zelo težko živeti in se prebijati iz dneva v dan. Tudi iz družbe sem se precej izločila, imam samo relacijo služba in domov. moram povedati da živim pri starših, ki se razumemo.. V glavnem ali menite, da je lahko kriv amalgam, imam mislim da 5 ali 6 plomb. Glede na to kar sem brala… Kako naj ugotovim zastrupljenost? Ne želim jesti nekih kemikalij (antidepresivov ipd). Nekako imam namen odstraniti zalivke iz amalgama, vendar želim vaš nasvet. Kako to napraviti, pri komu to napraviti, da bo čim manj škode in v kolikšnem času lahko pričakujem izboljšanje? S čim najhitreje razstrupiti telo?

Hvala za odgovor

Urška

Aja naj povem še to, da sem pred tedno zaradi migren zopet dala skozi 10 terapij akupunkture, a učinki se mi zdijo slabi…

Veliko vaših simptomov bi bilo lahko povezabnih s ščitnico. Vrednosti TSH morajo ležati med 0,2 in 1,0. Poleg tega morajo biti vaši hormoni uravnoteženi, ležati na sredini intervala, saj so dovoljeni razponi preveliki (T3 in T4).

Najprej si dajte izmeriti te hormone in jih sporočite v forum. Potem bomo naprej raziskovali, vendar samo zaradi 6 amalgamskih zalivk ne verjamem, da bi imeli takšne težave. Zelo verjetno so neurejeni še drugi hormoni.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Draga Urška,
V vsakem primeru moraš “ukrotiti” svoje misli. Ne glede na to kaj je narobe s tvojo ščitnico , bi se dalo tvoje težave za začetek vsaj omiliti in ti bom predlagala – kot bi ti še marsikdo – začni meditirati, če še nisi – tako boš umirila misli, to je najpomembnejše v tem trenutku, ne glede na to, kaj je narobe s tabo. Ko se boš vsaj malo umirila, boš jasneje razmišljala in lažje sprejemala odločitve, Tudi jaz dvomim da so krive zalivke.Mislim, da vse tvoje težave izvirajo iz ščitnice – imam prijateljico, ki je imela hude težave – večinoma take, kot jih opisuješ ti. Nekako sva skupaj premagali najhujše – še vedno jemlje zdravila – ker ji ščtnica premalo deluje- vendar je izginila tresavica, pa ubijalska utrujenost, živčnost in zvonenje v ušesih….Kljub vsemu je pametno jemat zdravila za ščitnico – če izvidi kažejo da premalo deluje, seveda..

Če želiš še kakšno informacijo ali malo spodbude mi pošlji ZS.

Želim ti vse dobro – pa zaćni z vsakodnevno preprosto meditacijo npr. za par minut se skoncentriraj samo na dihanje – spremljaj vdih in izdih…..Vse premalo se zavedamo kakšne velike koristi nam prinaša redna meditacija. poišči kakšno knjigo na to temo ali mi piši. Srečno

Spoštovani!

Po skoraj štirih mesecih se zopet javljam. Namreč, ugotavlljam, da imam ščitnico dokaj urejeno, saj sem poskusila s prenehanjem jemanja eltroxina, pa je v dveh meseceih TSH dokaj narasel, tako da zdaj spet je tablete (TSH 1,2), je pa zanimivo, da se mi stanje s tabletami ali brez rahlo slabša ves čas. To mislem v tem smislu, da se se vsak dan pojavljajo kaki novi simptomi, najbolj moteče pa ostaja anksioznost, pa nespečnost in zelo slab spomin. Pojavljajo se bolečine po celem telesu, kot bi imela gripo. Se pa prestavljajo, enkrat vrat, pa križ, noge… mišice… Potem me kaka mišica prav “zategne”, da komaj premaknem roko ali nogo, traja kratko, pa spet kaj drugega, pojavlja se mi občasno nočno potenje, utrujenost ves čas, pa rahla kratkotrajna vnetja grla, bezgavk oči….. pa kaka mravljinčasta koža, mravljinci po ustnicah in obrazu, tak čuden občutek nosu, kot da ga ne čutim, pa potem kmalu mine… vse to poraja strahove, spominja na znake kapi… me zagrabi panika, pa se skušam umiriti… Včasih mi razbija srce, pa težko diham, bolečine v prsih, pa mine… v glavnem kar naprej nekaj… da sem že povsem izmučena. Je pa zanimivo, da imam prave “napade” ekstremne utrujenosti, kot bi nekdo izklopil akumulator. Pa tudi občasne vrtoglavice, grozni glavoboli, ki ne spomnjajo najbolj na migreno…(čeprav bruham zraven…). Tako sem malo brskala in nekako prišla do možnosti okužbe klopa. Ne vem pa kje v slo dati kontrolirati kri, da bi bil rezultat zanesljiv, saj sem zasledila, da je diagnostika zelo zapletena. Pred nekaj leti sem na roki res imela klopa, ki se je napil krvi do konca, preden sem ga opazila, vendar kake reakcije po odstranitvi ni bilo. Pred tremi dnevi pa se mi eden samo prisesal, pa sem ga odstranila, zato sem tudi na osnovi reklam o nevarnosti okužb pomislila na to možnost, ki jo po člankih sodeč naši zdravniki radi spregledajo. Kaj menite, je lahko to borelioza?

Torej kako je s testiranjem v tujini? Kje v bližini je zanesljiv laboratorij in koliko stane taka preiskava?

Hvala in lepo pozdravljeni!

Pozdravljeni!

K prejšnjemu mojemu pisanju samo še vprašanje. Verjetno sodelujete z tujimi laboratoriji, zato me zanima kako poteka to. Ali lahko vzame kri kak naš laboratorij pa potem pošljete vzorce v tujino ali je potrebno iti na odvzem v tujino in koliko to stane?
Hvala in lp
Urška

Vse informacije o testiranju boste dobili po e-pošti, pišite na [email protected].

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close