Najdi forum

Depresija ali lenoba?

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let in sem popolnoma brez volje in zanimanja za karkoli. Srednje šole nisem končala ravno zaradi teh težav. V preteklosti sem se poskušala šolati izredno, vednar vse zaman. Ni se mi dalo učiti, če prav sem plačala ogromno denarja. Mogoče če sem naredila 3 izpite v letu to pa je tudi vse. Na trenutke dobim željo da bi znova poskusila, ampak se to kaj hitro spremeni v pozabo. Glede službe imam veliko dobrih piložnosti da se zaposlim in zaslužim dobro plačo, ampak meni se preprosto ne da delati. Ni mi zanimivo, nimam volje, vse mi je odveč in bedno. Imam tudi nekaj svojih poslovnih idej, ampak od mene nobene volje ali truda. Vse kar delam v dnevu je da veliko spim, jem in se dolgočasim ob tem pa ne čutim nobenega zanimanja za karkoli. Prijateljic nimam saj se mi ne da družiti z nobenim. Z možem se tudi dosti prepirava glede mene, saj mu gre že na živce da se nikamor ne premaknem. On me tudi trenutno preživlja. Zadnje čase opažam da je vedno huje in huje. Razmišljam po cele dneve kaj bi naredila da bi bilo bolje in mi tudi uspe narediti plan v glavi, vendar enostavno mi je preveč težko da bi naredila to zares. Ne da se mi do bližnje trgovine, pošte. Pomembne stvari oz. opravki so mi čisto nepomembni. V večini jih prespim in odlašam z njimi, ko pa mi že voda teče v grlo jih vselej opravim z velikim odporom in muko. Ne vem kaj se dogaja z mano ali sem samo tako zelo lena oseba ali pa sem v hudi depresiji. Vse to bi rada z največjim veseljem spremenila, vendar mi nikakor ne gre.

Človek lahko hitro zapade v past lastnih misli, enostavno boš mogla čez to, dokler imaš še moža. Poskusi se zmotivirati npr.s prvo plačo bom pa naredila to in to ali pa da sama sebi dokažeš da zmoreš počneš točno tisto kar se ti zdi da ti je najtežje oz imaš odpor. Pač novosti ne sprejemaš kot izzive ampak kot nekaj česar te je strah in ss izmikaš, vendar to ne bo šlo v nedogled.

ja mislim, da si depresivna
lenoba je čist neki druzga veš
ko je človek len ni čist vsak dan za vse stvari.
in tud prisili se lahko da kaj naredi
ti pa nič
depra, pojd zdravniku

New Report

Close