Najdi forum

Spoštovani!

Moja žena (39 let) že nekaj časa trpi za depresijo, ki je bila strokovno potrjena s strani lečečega zdravnika. Pol leta se je zdravila z antidepresivi in stanje je bilo bistveno boljše (ni bila več črnogleda, stalno zamorjena, razdražljiva, brez volje, nespečnost, brez apetita, …). Po pol leta je nehala z zdravljenjem, ker je bila sama mnenja, da je sedaj v redu. Žal se stanje pred zdravljenjem zelo hitro vrača. Očitno ga bo potrebno ponoviti oziroma podaljšati. Osnovni vzrok je po mojem kronično nezadovoljstvo z obstoječo službo, težka mladost (oče alkoholik), ….

Moje vprašanje: Kakšni so dolgoročni izgledi pri depresiji? Je to sploh trajno ozdravljiva bolezen?

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani Janez,
vaša žena je napravila napako, ker je z zdravljenjem orenehala prezgodaj, Po najnovejših ugotovitvah na tem področju je treba zdravila jemati najmanj devet mesecev za zagotrovitev solidne stabilnosti.Depresija ima svojo biokemično osnovo – motreno biokemičnofunkcionalno povezavo med živčnimi celicami, kar je možno s premoščanjem z antidepresiv izravnati, pomirjevala pa dolgoročno povzročajo več škode kot koristi.Zagotovitve tranjega ozdravljenja, torej brez možnih ponovitev ni, vendar je možno OSEBNO POČUTJE IN SOCIALNO FUNKCIONIRANJE trajno vzdrževati na nivoju kliničnega zdravja.

New Report

Close