Najdi forum

Imam vprašanja:
Ali je anksioznost ena oblika depresije in ali je ozdravljiva?

Ali je možno, da imam vsak dan skoraj cel dan kakšen problem te anksioznosti ( npr celodnevna slabost, tresoče noge, stanje,da bom padla – strahu nisem nikoli občutila, tesnobo). Dogaja se mi namreč to že 6 mesecev in to vsak dan po cel dan oz. nekako zvečer se umiri ( ponoči spim brez problema). Stanje je enako doma in v službi razen, ko sem bila teden dni na dopustu je bilo malo bolje. Preobremenjena nisem niti doma niti v službi ( tu bi bila lahko celo več, ampak se bojim prositi za dodatno delo prav zaradi mojega stanja). Zdravim se pri psihiatru s skupinsko terapijo in doma delam avtogeni trening.

Spoštovana Nuša,
depresija in anksioznost se v zunanjem izrazu v marsičem prekrivata, domnevamo tudi, da imata podobne biokemične vzroke.Učinkovitost psihoterapije se bo bistveno povečala s sočasno uporabo antidepresiva.

Še drugi del vprašanja me zanima, ali je človek lahko cel dan tak – v takšnem stanju ( nenehna slabost, tresoče noge..) in še to me zanima, ali je kje kakšna terapevtska skupina, kjer se dobivajo večkrat mesečno ( pri naši psihiatrinji je možen samo 1 x mesečno).

Spoštovana Nuša,
ker boste morali morebitno vključitev v psihoterapevtsko skupino vsebinsko uskladiti s tretmajem pri vaši psihiatrinji,vam bo ta podatek tudi ona posredovala.Kadar gre za sočasno obiskovanje skupine in individualno terapijo, se oba terapevta običajno dogovorita za cilje oziroma delež pričakovanih sprememb.

New Report

Close