depresija
pozdravljeni,
že nekaj časa sem brez volje do življena, kljub temu da jemljem Cipramil že 1 mesec.vseeno mi je ali umrem danes ali jutri, ne vidim več nikjer smisla, vsake stvari ko jo počnem se hitro naveličam, ali pa delam več stvari naenkrat in potem vse opravim le na pol.to mi gre pa full na živce, ampak enostavno postanem živčna in hočem vse naenkrat naredit.se mi zdi da bi potrebovala kakšno dolgoročno pomirjevalo (ne Apaurin ali Lexaurin, ker bi se jih navadila) katero priporočate?
ali je možno, da po izgubi bližnjega človeka to enostavno ignoriraš.Jaz živim kot da se ni nič zgodilo in mislim da bo enkrat vse tako kot je bilo pred tem dogodkom. to traja približno 8 mesecev, vem, da ni prav da tako razmišljam ampak drugače mi je preveč hudo in se tega sploh nočem spominjat.
hvala za vaš čas in odgovor.
depresivna
Spoštovana Mimi,dolgoročne uporabe pomirjeval ne priporočam, razen pri ljudeh v kasnejši življenjski dobi, saj je pri njih verjetnost zasvojenosti manjša.Aktivnim ljudem, h kakršnom vas prištevam, vedno svetujem čiummanj izogibanja družbi, špotđrtne dejavnosti, morda konjiček, ki si ga doslej še niste mogli privoščiti ( ni nujno, da gre za finančno zahtevno početje), vsekakor pa načrten psihoterapevtski pristop ( načrten pomeni definicijo ciljev in oceno možnosti zanje), to pa boste lahko dpbili pri dodatno izšolanemu psihologu ali pri psihiatru.Tja se boste morali oglasiti v živo, saj dopisna psihoterapija ne obeta zadovoljivih učinkov.