Depresija?
Pozdravljeni,
pisem iz obupa, ker ne vidim vec izhoda, kako si pomagati.
V partnerski vezi sem pet let z 14 let mlajsim moskim.Zivima vsak zase.Jaz z mojima hcerama on sam.Obcasno s sinom ko ima dogovorjene stike.V tem casu je bilo vec hudega kot lepega.Prepiri….prepiri.Mislila sem, da ga lahko spremenim , prevzgojim.Ko sem ga spoznala je bil kaoticen, raztresen, kadil je travo, neredoljuben, zgubljal se je v svojim neredu.
Sicer se je trudil, vendar je drzalo samo nekaj casa.
Osebno ga nikoli nisem jemala resno in ga nisem spustila blizu svojega srca.Mogoce zato ker je toliksna razlika v letih, ker je bil nesamostojen, precej navezan na mamo.Jaz sem ga ucila bontona, reda, kako vzgojiti sina…
Imel me je rad, bil je pozoren, vendar se je za vsako stvar sekiral, veliko prejokal.
Pred dvema mesecema sva ponovno ze nevem kateri poskus, koncala najino vezo…pa spet na novo zacela, ker sem spoznala da je on vseeno dober clovek, s katerim bi lahko zivela…le ce bi se jaz spremenila…
Vendar zgodilo se je to, da se je on spremenil..ker je obiskoval neke cudne terapije, neuradne, v tem casu ko sva bila narazen, da bi me lazje pozabil.Pravi, da ne ve kaj se je v njem zgodilo, da on ni vec tak kar je bil, da nima custvev.
Jaz dajem vse od sebe, se trudim…vendar je nemogoče se pogovarjati z njim, ker nima potrpljenja, ker takoj pade, ker zacne jokat, ker govori, da on nobenega ne rabi,da zna sam zivet, da mu to ni potrebno.Tudi ce jaz prosim, za miren pogovor se razvije prepir, v jok, v groznje da se bo ubil, da nima volje do zivljenja, da je danes drugacna oseba, ker je zbolel zaradi mene,..
Ne vem ce boste sploh razumeli, kaj vam zelim povedati.
Predlagala se mu, da skupaj poisceva pomoc, vendar ne zeli niti slisati.
Vcasih je bil sportik, danes ne hodi vec na fitnes, spet kadi travo in cigarete…ne zeli vec zdravo jest..skratka cloveka ne poznam.Sex je samo na mojo pobudo….ne dotika se me vec, ne ljubi se z menoj, isce delo, za mene ni vec casa, ni pozornosti, neznosti…nicesar….
Ko mu to omenim, se vname prepir,jok,samomorilski pomisleki…
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
veliko je vsega dogajanja. Kolikor imam občutek vam ta zveza ne ustreza, ampak hkrati vam jo je težko končati? Preden vam odgovorim, mi sporočite kaj bi želeli iz moje strani. Imate kakšno vprašanje?
Z lepimi pozdravi,
Miha Štrukelj