Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija depigmentacija

depigmentacija

Spoštovani!

Nad ustnico mi v poletnem času (oz. takrat ko je največ sonca) potemni koža. Pri prvem pregledu mi je dermatolog svetoval naj zamenjam kontracepcijske tabletke in to odstranim z laserjem. Tablet nisem le zamenjala. temveč celo odstranila, laser pa je bil takrat kar uspešen za mesec dni, potem pa spet ista pesem. Pozimi se potem ni veliko videlo, potem pa se mi je sedaj spet pojavilo v še močnejsi obliki. Zopet sem bila pri dermatologu, saj si vsako leto ne bom mogla težav lajšati z laserjem. Svetoval mi je depigmentacijsko kremo Depiderm, ki pa jo sploh nikjer ne dobim, v lekarni jo celo nikoli ne naročajo. Nato so mi svetovali, naj uporabim kremo Vitix. Po tej kremi pa je še slabše. Kaj mi svetujete? Kje se da dobiti Depiderm? Ali krema Vitix pigment še doda ali kako? Obstaja še kaj za pobeljenje?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor!

lp, Mateja

mateja

Pozdrav!

DEPIGMENTACIJA POMENI RAZBARVANJE, PIGMENTACIJA OBARVANJE.
Vitix krema je namenjana vitiligu, kjer ni pigmenta!

Razen Depiderm kreme obstaja še cela vrsta depigmentacijskih krem, ki jih lahko poskusite.
Problem pa je kombinacija sonca in hormonov, tako da je primarno izogibanje soncu, zamenjava hormonske terapije.
Če krema ni dovolj, pride v poštev laserska terapija.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

po uporabi kreme DEPIDERM SPF50 se mi je na obrazu pojavila rdečica in zelo veliko drobnih srbečih mozoljčkov. Obraz je tudi rahlo otekel.Zdravnik mi je dal tablete FLONIDAN vendar ni izboljšanja.

Lepo pozdravljeni

Najprej pozdrav!

Drugo- ali je kje vprašanje?
Tretje……..

Predvidevam, da bo potrebna neka krema za umiritev, ki jo lahko napiše osebni zdravnik, očitno pa z omenjeno kremo ne bo dobro nadaljevati.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close