Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Delovno mesto

Delovno mesto

Imam nenehne težave z okusom in vonjem iz nosu(kisel vonj, če se podrgneš po roki) ter gnojnim izcedkom. Težave se mi pojavljajo že 5 let in ni neke rešitve. Večinoma je prisoten izcedek iz nosu ter neizmerno slab zadah zlasti v jutranjih urah(po gnoju) , seveda pa v veliki meri greni socialno življenje tudi čez dan, na delovnem mestu, itd. Nos in usta imam polna sluzi, sluz je tudi zelene barve v nekakšnih koščkih. Ko se odpravim z dela je nos zelo razdražen zato si tudi vrtam po njem. Ko sem obiskal zdravnico mi je predpisala Flixonase, ki mi ni pomagal. Naslednje sem obiskoval ORL specialista, ki pa mi je predpisoval različne stvari a nobena ni nekako pomagala. Sprva sem bil poslan na pregled alergij, kjer ni bilo ničesar- izvedli tudi odvzem nosnega lavata vse v redu, dobil Xyzal (kot preventiva za alergijski rinitis).
Naslednje sem specialistu tudi pojasnil zadrego z zadahom, diagnoza Vazomorni rinitis, in terapijo z maxitrolom, kjer je bila sekrecija manjša a se je po prekinitvi povečala, nekega izboljšanje pa ne, ko sem ga obiskal ponovno sem dobil magistalno mazilo za nos (kronični rinitis), ki prav tako ni pomagalo. Nadalje sem bil poslan na gastroskopijo, kjer sem dobil diagnozo gerb z refluksom ter kronični gastritis, prejel sem Nexium, na kolonoskopijo še nisem šel. Seveda se nisem sprijaznil, da je tu vzrok za zadah, saj je in oče, stric, teta in dedek imata pa nobeden nima podobnih težav. Zadeva se je le vidno slabšala nenazadnje sem opazil bele smrdljive kroglice v tonzilih, detritus kamenčke, ki pa sem jih zatrl z operacijo mandljev ki sem jo imel v januarju, po mesecu dni okrevanja je izcedek izginil, zadaha kar naenkrat ni bilo več, kot bi nekdo odrezal. Zanimivo je morda dejstvo da sem jedel pasirano ter popil orgromno količino tekočine, in pa seveda veliko manj požiral glede na bolečine.
Na žalost le dokler nisem šel ponovno v službo, že po drugem tednu se je stanje poslabšalo, in sedaj v juniju je bistveno boljše kot je bilo z tonzili a je še vedno čutiti gnojno vsebino v nosu in zjutraj. Specialist mi je tudi omenil, da bi lahko šel na operacijo pretina ki je malce ukrivljen v levo, a na to še nisem pomislil.

Naj omenim da skoraj da prepogosto uporabljam fiziološko raztopino za nos, nekaj časa celo s kapljico peroxida na 1dl , a ni nič izboljšanja. Moje delovno mesto se nahaja v delavnici kjer se spajka elektronske komponente, uporabljamo cink (mislim brez srebra) ter kolofonijo za raztapljanje. Slaba stran je da se prostor nikoli ne prezrači, oken se ne odpira ni ventilacije, posledično pa je zelo suh in zelo prašen prostor, hkrati pa je delo zelo stresno in pod pritiskom.
Trenutno imam namen ponovno obiskati specialista, (sicer me je že malo sram, saj ga obiskujem že zelo dolgo in mi mora podaljševati napotnice), da bi opravil še CT Sinusov, ter po možnosti dobil antibiotik metronidazole, ki je po pričevanju tujih forumih ozdravil že marsikoga, za vedno. Naj omenim še to, da lahko da zadah in vonj začutim samo jaz, saj sem nekajkrat vprašal druge, ki pa so zanikali, da bi bilo kaj narobe z vonjem, itd. Hvala Lepa

Zadnji Izvid:

Sluhovoda sta prosta, bobniča cela, siva z odsevom.
Endonazalno sluznica rožnata, mestoma zasušene obloge.
Sluznica žrela bleda, drobno granulirana.
Nebnici med loki, kronično spremenjeni –
Valekuli, piriformna siunusa, epiglotis bp
Glasilki sta bledi, gladki, gibljivi.
Na vratu ni patoloških sprememb.

Lepo bi Vas prosil za strokovno mnenje. Lep Pozdrav.

New Report

Close