Najdi forum

Pzdr!

Prijavljena sem na Zavodu kot brezposelna oseba s socialno podporo. Danes pa sem dobila službo. Ne vem še kdaj bo podpisana pogodba, vendar mislim, da bo vse do konca tedna. Zanima me, kdaj moram odjaviti soc. podporo oz. če v tem mesecu še dobim podporo, četudi začnem delati pred 21/6, ko je nakazilo podpore.

Zanima me tudi ali me Zavod ne bo nazaj sprejel, če dam odpoved, ker se mi zdi, da me izkorišča, ne plača, ipd.? Na razgovor sem šla od sebe, ni me pošiljal Zavod! Kajti nimamo absolutnega zaupanja vanj.

In zakaj je tako, da delodajalec noče plačati zdravstveni pregled ter dati dopusta?

Hvala in lp.

Viviann,

jaz ti priporočam, da se ne odjaviš z Zavoda za zaposlovanje dokler ne boš podpisla pogodbe. Šele ko boš podpisala pogodbo in se odjavila z Zavoda obvesti CSD, da si dobila službo.

Zakon pravi, da mora upravičenec pogoje za pridobitev denarne socialne pomoči ves čas prejemanja izpolnjevati pogoje. Upravičenec mora po zakonu spremembe na CSD sporočiti v 8 dneh. Ta mesec boš še dobila denarno socialno pomoč, tudič če začneš delati ob navedenem datumu.

Ne glede na čigavo pobudo si šla na razgovor se na Zavod ne moreš ponovno prijaviti, če si delovno razmerje prekinila na lastno željo. V primeru, da pa npr. nisi prejela plače, ali niso bili plačani prispevki pa je pred prekinitvijo potrebno obvestiti delovno inšpekcijo.

Kar se tiče dopusta za zdravniški pregled, pa morate vprašati delodajalca zakaj je tako.

Pa še to bi vam povedala. Pogosto mislijo, da je Zavod dolžan iskati zaposlitev. Zavod pomaga, večji del smo dolžni iskati sami.

Lp,

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

Hvala. Danes sem že bolje spoznala okoliščine. Baje delodajalec rad daja odpoved oz. rad menja uslužbenke, tudi pri nas je že. Bojim se, da ne bo zadovoljen z mano, saj se tudi tako obnaša, skoz omenja odpust itd… Ne bi pa rada, da mi da odpoved.
V mojem primeru je tako, da smo vzeti za 3 mesece poskusno, nato če mu ustrezamo, pa za 1 leto.

Kaj če zato menjava svoje delavce po 3 mesecih, da potem ne rabi plačati zdravniški pregled posameznega delavca? Kajti, če te on odpusti, ti ta strošek ne vrne, če te vzame za 1 leto, pa ti vrne.

Lahko mu kot tretjednevno zaposlena, s še ne podpisano pogodbo svetujem kako in kaj in se pogajam z njim, torej če mu lahko povem svoje?

Spet hvala in lp.

kaj pomeni, če si vzet za 3 mesece poskusno in nato za 1 leto?
da ko ti pretečejo 3 meseci, te vzame ali pa ne. to pa še ne pomeni odpoved, ne? in zato še imaš pravico dobiti soc. podporo?

kaj pa če te vzame po 3 mesecih, pa ti nočeš več delati? to se smatra kot odpoved s tvoje strani? kako je takrat s soc. podporo?

hvala in lp.

Vivian,
vse je odvisno kako bosta to uredila pogodbeno. Kakšno pogodbo bosta sklenila? Najprej za tri mesece, potem pa ko ta pogodba poteče pa če bo zadovoljen s teboj še za eno leto?

V vsakem primeru pogodbe dokler traja ne smeš prekiniti, razen, če si poprej obvestila delovno inšpekcijo.

Lp,

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

zgodilo se je to, da mi je v pogodbi vse izpolnil, razen plače. zakaj je to tako in če je to pravilno? in zakaj je vsakemu zaposlenemu napisal drug delovni čas? in zakaj pravi, da ta pogodba ni fiksna, da se na to naj ne oziramo? se sme take delati? več vas ne bom spraševala.

hvala in lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close