Najdi forum

delo v new yorku

Ce mu pa ne bo uspelo pa lahko na ulici prespi. Ravno zdaj je najlepse, ko se trudijo sprejeti nove zakone o brezdomcih. Ravno vceraj so o tem porocali na BBC London. Imam prijatelje v Londonu in vsi ze imajo sluzbe, kdor pa se trudi preselit tja (pa so Anglezi) ima pa velike probleme. Ti pravis klubi, kaj pa ce mu ne uspe? Ali pa, ce bo nekaj casa delal in potem ne bo nasel nicesar? Svetujes mu v casu, ko je tema “spending cuts” na prvem mestu skoraj vsakodnevno. Zraven mu svetujes se, da si takoj lahko uredi kartico zdravstvenega zavarovanja ipd. Ravno z dokumenti je tu treba biti zelo potrpezljiv in vse traja vsaj 6 tednov, Poleg tega pa je zdravstvena kartica vezana na prebivalisce in moras imeti najemno pogodbo za vsaj naslednje 3 mesece. Placati pa moras tudi council tax in vse poloznice, ter vplacati deposit. National insurance card se pa lahko pridobi v roku treh mesecev in je pogoj za delo. Poleg tega mora se vedno izpolniti papirje, ki mu omogocajo legalno delo pri delodajalcu. Za vsakega delodajalca posebej.

Kje dobite te podatke, da so tako nepopolni?

Pozabil sem se omenit, da ce te dobijo delati na crno tudi v Angliji sledi deportacija in cakanje v zaporu.

Kensington, lahko gledaš in delaš na črno, pa ni najbolje. Prav tako te kontrole in deportacije kažejo na TV, sama sem videla kako so izganjali Kitajce in Azijce, vendar…

Že na STA spletni strani vidiš, kaj potrebuješ za delo v Londonu npr., potem je tu EURES, preko Zavoda za zaposlovanje, preko katerega se da kaj najti.

Morda si spregledal, ampak svetovala sem mu najprej spletno informiranost in pokritost želja z informacijami.

Pa poznam in vem, da se vse da na pošten način, pogoj so prej omenjene lastnosti.

In ko sva že na vezi, kako gredo kaj umetnine v promet ?

Kensington, lahko gledaš in delaš na črno, pa ni najbolje. Prav tako te kontrole in deportacije kažejo na TV, sama sem videla kako so izganjali Kitajce in Azijce, vendar…

Že na STA spletni strani vidiš, kaj potrebuješ za delo v Londonu npr., potem je tu EURES, preko Zavoda za zaposlovanje, preko katerega se da kaj najti.

Morda si spregledal, ampak svetovala sem mu najprej spletno informiranost in pokritost želja z informacijami.

Pa poznam in vem, da se vse da na pošten način, pogoj so prej omenjene lastnosti.

In ko sva že na vezi, kako gredo kaj umetnine v promet ?[/quote]

Ravno te prispevke sem mislil, ko jih nabasejo na avion in deportirajo. Mislim, da je imel oz. ima sky3 oddajo o tem. Saj ni problem poskusit samo opozarjam, da ni vse tako lahko. Vsak pac lahko poskusi ampak bodite pripravljeni na vse. Trenutno smo se med A8 clanicami in ne dobis nobene pomoci. Se pa zadeve spreminjajo in jim sledim. 😉

Za umetnine pa nisem prevec na tekocem. Razen tega, da se se vedno splaca imeti zlato. Jst sem med tistimi, ki ga nimam. Mnjah.

Kensington, mislim, da se strinjava glede poguma, ki pa zdaleč ni vse. Vsak ima svojo usodo in če se odloči, mu tudi uspe. Slovenci smo razgledani in delovni, pa pošteni in skrbni, tako da se mi zdi, ko npr. 1. služba ni dobro stekla, dobiš drugo in si že bolj samozavesten in “notri v stvari”. Dobro je imeti vsaj 3000€ ali več za premostitev stand-by situacije in urejanja zadev, saj je mesec 123 naokoli, doma pa vse poravnano, da potem mama ne bankrotira.

Glede zlata sem tudi jaz bolj out, sicer pa je glede tega za naju rešitev Afrika, Avstralija, J Amerika 🙂 Pri nas poznavalci tudi prisegajo na zlato. V naši lokalni trgovini ga odkupujejo tako, da prstan z briljantom, ki je stal 1200€ stehta in reče, da je vreden 25€, kamna pa ne šteje, niti se ne spozna. Sem za šalo preizkusila:)

Hm 3000 eur = 2595 funtov nekaj se s tem vsekakor lahko naredi. Je pa riziko, ki ga mora vsak sam pretehtat. Resno za vse, ki se odlocate zmer je riziko in moras biti zelo iznadljiv.

Avstralija je zanimiva, vendar precej dalec. Zaenkrat mi je kar vsec biti v Evropi se zmer. Tuki je veliko oglasov, da zlato odkupujejo po ugodni ceni, zapakiras in posljes varianta. Dobis pa majhen del tega kar je res vredno. Recimo 200£.

Ko vidim da ga ze meljete o zlatu.

Ni problem v tem da dobis tako zelo premalo za _zlato_. Problem je ce prodajas izdelek, prstan al kaj ze, placajo pa ti le zlato po tezi.

Hvala za prevod 🙂
In potem vidiš otroke in še koga, ki mirno prodaja mamino verižico z opalom, ki je visela v kopalnici 🙁

hahahahahhahahahahahahahahahhaahahhahahahaha pa kaj si ja nor vi usi skup ste tu ene psihično umsko bolani …glejte bedaki jaz sm v ameriki živel 18 let moj brtranc je bil član tupakove skupine…bil sm po celi ameriki pa noben od vas nima prau zato raje bodite tihoo majketii…;)

a tvoj brtrnc, a res? dej vec povej?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close