Najdi forum

delo v new yorku

lp
pred tednom se je iz ny, vrnila prijateljica in mi omenila,da je zelo lahko najti delo v ny.baje da dela tam 90% ljudi na crno.
zanima me ce ima kdo kaksne konkretnejse izkusnje s tem(placilo ,kazen…)
hvala in lp

90% :))
baje je se zupan na crno zaposlen…
Al je bilo misljeno, da dalas kot crnc v 90% primerov? 🙂

tinko
res hvala ampak se mi zdi da je zate bolj primeren en drug forum
ja tisti o psihiatriji-poisci pomoc tam
lp

Predvsem mi je kul un “baje” :)), o tem kako lahko je v NY najti delo in kako 90% dela na crno. Plačilo je recimo 5$ na uro, brez dopustov, brez prostih vikendov, vsak te lahko j*be v glavo, ker si itak puhla ništica brez papirjev. S tem dnarjem že v LJ težko preživiš kaj šele v NY. Kazen, če te dobijo je pa deportacija seveda, in še počitnice v zaporu dokler se papirji za deportacijo ne uredijo, kar traja nekaj mesecev lahko tudi.

Pejd pa probaj a ne.

Glej delavec, pravijo da ni neumnih vprasanj.
Kot bi jaz lahko preskocil tvoje pisanje, bi lahko ti moje.
Ampak kaksne odgovor pa pricakujes na tvojo babjo cenco??

V NY zivi ca. 8 mio ljudi, ti pa prijavis, da jih baje 7 mio dela na crno?

Sicer pa lahko delavec zasluzi veliko cez mejo,
v smeri proti severu, ni treba iti ravno v zda…

vidim da si ze bil v zda…
in temu primerno tudi svetujes…
upam da pomoc uspe
lp

kaj se zdaj ven vleces?

V NY je verjetno lahko dobiti slabo placano delo in delo na crno, saj je tam dosti (ilegalnih) priseljencev. Tezko pa bi govorili o tem, da se da s tem denarjem ziveti. NY je eno od najdrazjih mest v ZDA, se posebej ce zelis ziveti na Manhattnu.

Ce imas visoki izbrazbo, recimo iz racunalnistva, bi lahko legalno dobil dobro placano sluzbo, vendar bi tudi delal najmanj 12 ur na dan, stroski bivanja pa bi bili tako visoki, da bi ti bolj malo ostalo…

Vidim, da veliko ljudi tle gor pametuje.In to tisti ki se nikoli niso bili blizu Amerike.Dejstvo je da dejansko je v NY eden poglavitnih problemov delo na crno.Ne vem od kod drugacne info tinko…
O tem se razpisem kdaj drugic…

Kolegica je bla gor pri poznanih in dobila moznost za delo babysitter/au-pair. Zaradi druzinskih razmer se je kasneje vrnila, a ji je se zdaj malo zal.

Če ne poznas nikogar, je verjetno malo teže.
Če lahko stanuješ pri poznanih/sorodnikih ali npr. pri družini, ki te zaposli, je 1 najpoglavitnejših problemov rešen. Drugače so pa stanarine kr hude.

Poglej malo po tujih forumih/’oglasnih deskah’ glede na delo, ki bi te zanimalo oz. bi ga zelel ali bil pripravljen delati, tudi glede na izkušnje tukaj…
recimo: http://newyork.craigslist.org

Poglej si malo (legalne) jobe in cene najemnin…
Minimalna plača v ZDA je res zelo nizka, preračunaj!
Na črno delat se lahko morda za silo (ali tudi bolj, kakor najdeš) splača npr. kot natakar ipd. če dobiš v redu napitnine zraven (tudi na ladji ob ameriški obali so bili nekateri s foruma zelo zadovoljni). Kakor se znajdeš, kakor imaš srečo…
Je pa ena kolegica (bolj na jugu ZDA) tud hitro letela kot natakarca ker ni takoj razumela enga sitnega gosta, ki je hotu njej nepoznan koktejl in je mela mal naglasa.

Ko sem jaz bila v USA pred leti, so me kjerkoli sem hotela na tečaj ali karkoli delat vedno prosili za ID in social security number…
svaka čast če si je kdo našel delo na črno..
meni je nekajkrat uspelo it eno bajto od kr dobro stoječih ljudi it počistit, da sem si pol kaj privoščla, sem pa ful hotela ostat in najt delo pa ni šlo…je res da sem bila komaj 18, morda zdaj k sem stareja..ampak rožice jim ne cvetijo, ful je brezposelnosti..odvisno tudi kdo kaj išče…imam sestrično in je kar nekaj služb zamenjala in večkrat ostala brez, ker je pač nek manager prodaje al podobnga in tud z vsem ni zadovoljna, oz. plačilom, tk da večkrat ostane brez…pa spet dobi itd…

zdravo vsem ! razmišljam o življenju v New Yorku, saj mi je po pravici povedanu tukaj vse prekipelo in razmišljam o tem da bi se po diplomi preselila tja…zanima me če ma kdo kake izkušnje, kako je s tem postopkom, papirji, stanovanjem, službo – v turizmu konkretno..če ma kdo kake podobne izkušnje bi bla zelo vesela! hvala vsem, lp ines

Če ti je tukaj prekipelo, ti bo tam verjetno tudi, ker danes nikjer na svetu ni več službe brez stresa. Sicer pa probaj. Boš vsaj prišla do tega, da je v Slo. še najbolje.

ObaMam : ni nujno da bi mi tam prekipelo, oz. tko bom rekla, so še drugi razlogi zakaj bi rada šla tja bolj osebni…če bi mi pa prekipelo ali ne, vsaj lahko bi rekla da sem sledila svojim sanjam in poizkusila, in se ne bi celo življenje spraševala kaj če…no sicer pa sem zaenkrat samo v fazi razmišljanja in raziskovanja in ni še nič določeno =)

Najprej preglej legalne moznosti (USCIS).

amc : v vsakem primeru legalno, brez papirjev in nekej na črno ne mislim niti v sanjah probavat ker vem kakšne so posledice, ampk je pa zelooo teško dobit papirje, čeprav baje da pri slovencih ne komplicirajo kaj preveč…no ampk itk vsak pravi drugače tako da dokler ne dobim kakih vez ki bi mi gor zrihtale šiht, lahko samo čakam, itak me tukaj čaka še diploma =)

Za vize ki se ticejo dela (H, L) je se zmeraj veliko papirjev treba, pri meni je trajalo vec kot 6 mesecev.

…te podpiram!!!! dokler ne probaš ne veš….. veliko je takih ki jim je prekipelo tudi tam veliko jih je ki jim je uspelo 🙂

Delavec, začni v Londonu, takoj si lahko urediš kartico zdr.zavarovanja in dobiš še Viso za plačila, dela je pa dosti po klubih. Poglej malo po spletnih straneh Londona. Če imaš voljo, si skromen,urejen, potrpežljiv in deloven, ti bo sigurno uspelo. če te ne moti se 1 uro peljati v 1 smer z vlakom. Soba je okoli 600 funtov.Ti si šef svojega življenja in bo tako, kot se boš iskreno odločil. Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close