Najdi forum

Spoštovani! Mi lahko nekdo na kratko opiše postopke, ki jih izvaja policija? Kdaj te lahko odpeljejo na policijsko postajo? Ali lahko policija posreduje če imaš “neurejeno sobo”? Takšne zadeve mi nalagajo moji lastni starši. Sedaj ne živim z njimi, že kar nekaj časa včasih ko pridem na obisk ali prespati dva dni domov mi govorijo takšne zadeve. Kam bi se lahko obrnil po pomoč in dokazal nasprotno? Hvala

ma daj že enkrat odrasti. na tv poglej kakšen dokumentarec o Indiji, Afriki, boš videl, da gredo tam 10 ali 15 let stari otroci s trebuhom za kruhom. Ti pa pri več kot 20 tih cmeriš leta in leta po forumu. Vsi ljudje pač nimajo dobrih staršev, ti si eden od njih. Življenje lahko zapraviš v borbi z njimi, ali pa končno sprejmeš, da staršev nimaš in se začneš boriti zase. Kdo hudiča te sili, da hodiš domov? Zate bi bilo najbolj smiselno, da greš čimprej v tujino in začneš služiti denar, ker v Sloveniji je človek brez dediščine revež in težko pride na zeleno vejo. Če seveda tudi sam nisi preveč duševno bolan.

Tvoja starša sta se izgubila nekje na poti vzgoje. In sedaj nimata druge, kot groziti. Zaradi tega, ker soba ni pospravljena, te policija ne bo odpeljala na postajo :-D))) Ne vem sicer, koliko si star, ampak če ne živiš več pri njiju, potem naj tako tudi ostane. Dejstvo je, da v kolikor se več ne šolaš, starša lahko od tebe zahtevata, da se izseliš. Za to imata celo zakonsko podlago in te lahko na podlagi pravnomočnega sklepa sodišča tudi deložirata. Najprej izselitev lahko zahtevata ustno, nato pisno in na koncu še s pomočjo sodišča. Če nisi lastnik ali najemnik tiste nepremičnine, nimaš zakonske podlage za bivanje.

Star sem 21let. Sem redni študent 2 letnika fakultete.

Skušam, skušam in še enkrat skušam. Vendar imam prešibko psiho, oz. živce. Imam preveč negativnih posledic iz preteklosti, ki so v meni. Glavna prioriteta staršev je: vzgoja za samostojno življenje. Sam sem jim služil, kot lutka. Čustveno so manipulirali z mano.

Skušam, skušam in še enkrat skušam. Vendar imam prešibko psiho, oz. živce. Imam preveč negativnih posledic iz preteklosti, ki so v meni. Glavna prioriteta staršev je: vzgoja za samostojno življenje. Sam sem jim služil, kot lutka. Čustveno so manipulirali z mano.[/quote]

Usmeri vse svoje moči v to, da doštudiraš ali se kako drugače finančno osamosvojiš, potem pa naredi križ čez svoje in “spizdi” od doma, oz. kakor boš imel 1. priložnost. Jasno, neustrezno (družinsko) okolje zelo slabo vpliva na tvojo psiho, saj to veš sam. Svojih ne boš spremenil, vse, kar lahko narediš, je, da menjaš okolje ljudi, kjer boš se počasi nazaj “poflikal” oz. duševno regeneriral.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

New Report

Close