Delo Australija
Ker je toliko govora o Australiji, me zanima kakšne so možnosti za kemike z univerzitetno izobrazbo (čeprav pravite, da ta ni ravno pomembana). Hvala za informacijo!
delo je lahko dobit. problem je delovna viza!!!!!!!!!! najprej moraš dobit delo, da ti podjetje da potrdilo in šele nato lahko zaprosiš za delovno vizo. v glavnem je to zakompliciran postopek.
Pred 2 dnevni sem se vrnila iz Avstr. Delo ni problem in ga lahko dobis kjer hoces. Med potepanjem sem se spoznala z ogromno mladimi, ki delajo tam. Viso dobis za 1 leto….povprasaj na nasem konzulatu. Ce ne….pa pot pod noge, turisticno vizo dobis za 3 mesece…v tem casu imas sluzbo…potem dol urejas.
Povprasevanje je po medicinskem osebju, arhitektih, delavcih na farmah, marketingu…
Pogovarjala sem se z eno anglezinjo, ki je farmacevtka v bolnici v Darwinu. Sluzbo je dobila v 2 dneh!!
Druga prijateljica je delala na farmi z govedom…sluzbo je dobila takoj po razgovoru. Da vam ne povem kako dobro je zasluzila…. 45 AUD za 1 uro dela, pri tem da je imela zastonj prenocisce in hrano!
Tretja je dobila v Sydneyu v banki po 10 dneh iskanja. Za nas je to nerazumljivo….tam pa je kaksna stvar tako preprosta. No worries.
G’day mate!
Ce ze imate kaj delovnih izkusenj v svoji stroki potem boste sluzbo lahko dobila zelo hitro. Svetujem vam, da me kontaktirate s svojim zivljenjepisom in vam bomo ocenili moznosti za direktno pridobitev stalne vize, kar vam odpira vse karierne opcije in moznost za zivljenje tukaj dol.
LP
Tony Lenko
Forum je zaprt za komentiranje.