delno plačilo za izgubljen dohodek
prejšni mesec sem dala vlogo za delno plačilo za izgubljen dohodek. Delam 4 ure dnevno in imam otroka s posebnimi potrebami. Socialna delavka mi je rekla, da me bo en dan obiskala na domu, da vidi kakšne so socialne razmere.
Zdaj pa me zanima kaj bo v bistu prišla pogledat in kako to vpliva na odločbo??
Ali pride socialna delavka vsem staršem, ki so dali tako vlogo??
hvala in lp
Pozdravljena,
tudi jaz sem bila v taki situaciji kot ti. Moram ti reči, da pri naj ni bolo nič hudega, nič pretresljivega. Ona pride domov pogledat, dejansko samo to, ali se bo otrok v domačem okolju počutil dobro in ali bo 100% poskrbljeno za njega. Tudi jaz sem se bala, da bo slabo uplivalo na to, ker pač imamo še kar veliko hišo in v njej živimo samo v 3, a premoženjske zadeve ne pridejo v poštev. Seveda napišejo, da živi v veliki hiši, da sta starša zaposlena in da bo dobro poskrbljeno za otroka.
Mislim, da je postopek tak, da vsih, ki dajo tako vlogo obiščejo.
Bolj se moraš “bati” mnenja pediatrične klinike, ker tam ti ne odobrijo z lahka, čeprav predenj sem dala jaz vlogo, sem bila drugega mnenja, pa se nam je obrnilo na vrat na nos.
Če nisem preveč firbčna, kakšne težave pa ima tvoj otrok?
Kaj za 4 ure, da ti povrnejo tudi plačilo za ostale 4 ure ko ne delaš (ker je otrok težko gibalno oviran ali težko duševno prizadet? Ali si dala vlogo za delo, da ti plačajo zgolj 4 ure ko delaš?
Ja, socialna del. obišče vsakega, ki vloži za izgubljen dohodek.Pri nas je bila ravno ta teden, in bilo je čist uredu, vpraša, kako poteka dan z vama z otrokom,….na koncu pa je povedala, da, če bo komisija odobrila, bo socialna enkrat letno prišla na ogled, da vidijo, če je za otroka res vredu poskrbljeno. Meni je bil obisk vredu, nič bat!
Mene pa zanima, koliko časa traja, da dobim odgovor?
Jaz sem pa bila ravno danes na razgovoru na CSD, pravico do delnega nadomestila za izgubljeni dohodek že imam odobreno, namen razgovora je bil socialno poročilo, ki naj bi bil priloga vlogi, da bodo lahko izdali končno odločbo. V pogovoru je socialno delavko zanimalo kakšne stanovanjske razmere imamo, kakšne dohodke, kako otrok preživlja dan, ali se tudi oče ukvarja z otrokom, kako otrok s pp vpliva na partnerski odnos, ipd. Ni bilo pa nobenega govora o obisku na domu, ne zdaj, ne v prihodnje.
Lp, tima