dekličino levo oko
pozdravljeni! imam deklico staro 3 leta in pol. ko je bila stara 1 leto smo opazili, da ima levo oko manjše kot desno. na začetku smo mislili, da ima le malce bolj otečeno in zaprto oko saj je imela s tem očesom precej težav (zamašeni solzni kanali). ta razlika je čedalje večja in bolj opazna. oko je manjše in ožje. najbolj je vidno na fotografijah in v ogledalu.
zanima me, če je to možno genetska napaka. in če je to genetska napaka me zanima ali moram opozoriti ginekologinjo na to. noseča sem 8 tednov in 1 dan in sem na začetku rahlo krvavela, sedaj pa jemljem dabroston (3xdan po 1). vse to me zanima ker sem pred 1 letom zanosila in imela iste težave kot letos, le da takrat mi niso dali tablet. nosečnost se je končala v 10.tednu ker je plod odmrl.ker se je letos ponovil lanski scenarij sem rahlo zaskrbljena in me zanima če ima to kakšno povezavo. moram še povedati, da niso lani nič ugotovili zakaj mi je plod odmrl. nosečnost za deklico pa je potekala brez problemov tako da sem do zadnjega dne skakala naokoli.
v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam.
Pozdravljena!
V resnici je obraz le pri redkih popolnoma simetričen. Takšna posamična asimetrija, kot je opisujete ni genetsko pogojena in vzroka zanjo največkrat ne moremo ugotoviti. Ali raste počasneje tudi cela polovica obraza in je tudi uho na isti strani manjše ali ne?
Zelo je pomembno, da vaši ginekologinji poveste, kaj vas skrbi pri vaši prvorojeni deklici.
Lp
Pozdravljeni!
Najprej se bi vam rada zahvalila za vaš odgovor. Dekličin obraz je videti v redu. Razen tega očesa raste vse v redu in ni nobene druge vidne razlike ne na obrazu in niti na preostalem telesu.
Prosila bi vas, če mi lahko razložite zakaj je tako pomembno, da za to razliko povem moji ginekologinji, če pravite da ni genetsko pogojena ta razlika!
Še enkrat najlepša hvala! Lep pozdrav!