dedovanje
Imam eno vprašanje in sicer:
Mama in njen brat sta letos podedovala nepremičnino od svojih pokojnih staršev. Hišo sta kasneje prodala.
Mama si sedaj kupuje stanovanje, svoj celotni delež pa je nakazala moji sestri (ali ji je denar izročila na roko ali na račun- tega mi nočejo povedati), z obrazložitvijo meni, da je sestra lahko najela hipotekarni kredit v višini 20.000 €, saj toliko manjka, da lahko stanovanje za katerega je sestra že položila aro, lahko kupijo.
Seveda sem bila trdno prepričana, da bo sestra ob podpisu kupoprodajne pogodbe,ki bo sklenjena v naslednjih 14 dneh, vpisala svoj delež lastništva do višine kredita, ki ga je najela, na ostali delež pa se bo vpisala mama. Vendar sem zadnjič po pogovoru s sestro ugotovila, da temu ne bo tako; sestra se bo vpisala kot edina lastnica stanovanja!
Totalno sem v šoku, mama se izmika konkretnemu odgovoru zakaj je to naredila, sestra pa pravi, da je bila to mamina želja, da ona dobi stanovanje, mama je zanikala….
Za konec mi je sestra zasikala, da naj jih pustim že pri miru….in da bo stanovanje njeno.
Ali mi je sploh kaj za narediti, rada bi samo, da mama vpiše svoj delež lastništva na stanovanje, ker vem, da je bila s strani sestre zavedena, saj jo je prepričala, da ji izroči denar, da je lahko najela hipotekarni kredit.
Hvaležna bom za vsakršnokoli mnenje oz.nasvet,
Alesa
.
. .
. . .[center]Alesa41
dedovanje
| 30.03.2014 | 11:54 |[/center]
[hr]
[list]Alesa41 — za strokovno razlago poskusite povprašati na tem naslovu:[list][list]
Forum > Sociala, delo, izobraževanje in pravo (mapa) > [i]Pravni nasveti[/i]
Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega,
delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega
in gospodarskega prava.
Moderator: Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.
[/list][/list][/list]
. . .
. .
.